Keresés
-18O
Veszprém
2020.06.04., csütörtök (Bulcsú)

Ne ess pánikba, ha vérző embereket látsz Veszprémben!

Káposztás Vivien- 2016.08.30. 12:33
4522
Lehet, hogy csak cukorszirup.

A megyeszékhelyen versengnek az ország legjobb életmentői, hogy összemérjék tudásukat elsősegélynyújtásban.

A Magyar Vöröskereszt ezzel az akcióval kívánja felhívni a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára.

A szervezet fontos szerepet vállal az egészségügyben, így 1971 óta, immár 45. alkalommal szervezik meg az országos versenyt, melynek helyszíne ezúttal Veszprém.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója (b), Némedi Lajos alpolgármester (k) és Zsigmond György a Fotex Veszprém korábbi világválogatottja
Forrás:Off Média

Némedi Lajos alpolgármester sajtótájékoztatón elmondta, hogy Veszprém örömmel ad otthont a rendezvénynek, mert a verseny felhívja a figyelmet a bajba jutottak megsegítésére.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az elméleti és gyakorlati tudásáról 330 elsősegélynyújtó tesz majd tanúbizonyságot (21 gyermek, 20 ifjúsági és 20 felnőtt csapat mellé bajorok és románok is érkeznek egy-egy csapattal). A kicsit nemzetközivé vált verseny tökéletes bizonyíték arra, hogy a Magyar Vöröskereszt egy nagy család része.

A szeptember 10-ei megmérettetés felpezsdíti a várost, és ígérik, hogy nagyon látványos lesz a vetélkedő, amit 20 állomásos körpályán rendeznek, többek között a belvárosban, de a pontos feladatokról és helyszínekről nem árultak el sokat a szervezők, hogy ne segítsék ezzel a csapatokat. A szimulációs helyzetek lényege, hogy életszerű, véletlennek tűnő legyen a szituáció. Persze arra azért figyelnek majd, hogy ne essen pánikba a város lakossága, és ne hívjon mindenki azonnal mentőt, ha egy vérző embert lát. A helyszíneken látható lesz, hogy itt "csak" egy vetélkedőről van szó. A versenyzők és szervezők egyenpólóban lesznek és szívesen adnak tájékoztatást, és nyugtatják meg az érdeklődőket, hogy az artériás vérzés valójában csak cukorszirup.

A főigazgató ugyanakkor elmondta, hogy a társadalmi elsősegélynyújtás szerepét nem győzik hangsúlyozni, megismertetni és népszerűsíteni, és állítja, hogy az elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték.

Forrás:Off Média

A Magyar Vörökereszt egyik legismertebb tevékenysége - a véradás mellett - az elsősegélynyújtó ismeretek terjesztése, oktatása. Különösen fontos szerepet játszik ebben az Országos Elsősegélynyújtó Verseny, ahol minden évben több száz gyermek és fiatal bizonyítja be, hogy az elsősegélynyújtást megtanulni valóban gyerekjáték.

Hozzászólások