Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.10., hétfő (Lőrinc)

Nem csillapodik a felsőoktatási helyzet, még mindig áll a bál Sümegen

Offmedia- 2016.11.18. 11:20
1147
A sümegi felsőoktatási botrány tovább folytatódik. Rig Lajos jobbikos parlamenti képviselő ellentmondásokra hívta fel a figyelmet az ügy kapcsán.

Mint ismert,  Sümeg vezetése elhatározta, hogy felsőoktatási intézményt hoz létre a városban, a John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központ idén szeptemberben kezdte volna meg működését, a kezdeményezés azonban megbukott: egyrészt hitelességi problémák merültek fel a megálmodó Kertész-Bakos Ferenc diplomái kapcsán, másrészt egy sikkasztási ügyben is rendőrségi nyomozás indult.

Rig Lajos képviselő rávilágított a problémákra, majd a vele szemben álló, sümegi önkormányzat felszámolási eljárást kezdeményezett az iskolát működtető kft. ellen kiegyenlítetlen tartozás miatt, majd augusztus végén fel is bontották a szerződést.

Mivel Sümeg továbbra is itt képzeli el az iskolát, így szeptemberben felsőfokú gazdasági képzésről írt alá megállapodást az Edutus Főiskolával.

Újabb fejleményekre hívta fel a figyelmünket olvasónk. Az alfahir.hu-n megjelent cikk azt írja, Rig Lajos szerint az új intézmény indulása kapcsán adott válasz jogszabályellenes részeket tartalmaz, mert az Edutus Főiskola által szeptember 30-án az Oktatási Hivatalhoz benyújtott kérelmét előzetesen nem engedélyezte Rétvári Bence, az EMMI minisztere.

Rig Lajos úgy tudja, a kérelem benyújtásakor az iskola felett álló Sümegi Közszolgáltató Kft. nem volt birtokában az intézmény helyéül szolgáló ingatlannak sem, ami szabálytalan. Sőt: állítása szerint az épületben életvitelszerűen lakik az eldobott John Henry Newman iskola főszervezője, Kertész-Bakos Ferenc és felesége.

Forrás: alfahir.hu


Korábbi cikkeink a témában:

Káosz Sümegen: hová lett a főiskolára szánt pénz?

Sümeg nagyon akarja a főiskolát, új megállapodást írtak alá

Sikkasztás az új sümegi főiskolán?

Hozzászólások