Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

Olimpiai helyszín is lehet Veszprém

Káposztás Vivien- 2016.11.04. 22:26
795
Fontos döntések a veszprémi fejlesztésekben címmel tartott sajtótájékoztatót az októberi közgyűlésen született határozatok részleteit ismertetve Brányi Mária, városfejlesztésért felelős alpolgármester.

A város saját bevételeit helyi adók kivetésével tudja növelni. A 2010-es választások után ígéretet tettek rá, hogy felülvizsgálják a helyi adókat – kezdte az alpolgármester. Mint mondta, az adóerőhöz igazítják a kivetett adókat, úgy hogy a veszprémi életforma, a helyiek életvitele változatlan maradjon.

Brányi Mária ismertette az októberi közgyűlésen született döntések részleteit
Forrás:Off Média


Idén 3 adónemben történik beavatkozás.

Első a kommunális adó, ami a bevezetése óta nem változott.
A 30 m2-t el nem érő alapterületű ingatlanoknak nem kell fizetni
a 30-69 m2 - 5000 Ft
a 70-150 m2 – 8000 Ft
a 150 m2-nél nagyobb alapterületű ingatlanok esetében 20 ezer forint/év.

Az adóérték a jövedelemhez igazodik, illetve a törvényileg igényelhető kedvezmények továbbra is igénybe vehetőek.

A telekadóban minimális korrekciók várhatók.

A garázsadó esetén is pontosításokat hajtottak végre.

Az alpolgármester kitért a várost érintő egyik legnagyobb fejlesztésre, az uszodaépítésre. Amennyiben a tervek  szerint valósul meg a komplexum, úgy a 2024-es olimpiának is kiemelt részese lehet Veszprém, mint potenciális helyszín.

A komplexumnak a jégcsarnok megépítése is része. A részletes megvalósíthatósági tanulmányt országosan elismert szakemberek készítették. A létesítmény új felületet nyit meg a város életében a sport és a rendezvények tekintetében is.

Fontos pont volt még az októberi közgyűlésen a térfigyelő kamerák minőségének javítása és darabszámának növelése, így segítve a rendőri munkát. 
Kitértek a közgyűlésen a képviselők a helyi menetrend-változására is. Az üzemeltető egyelőre (további két évet írtak alá) marad az ÉNYKK. Brányi Mária elmondta, az intermodális pályaudvar kialakításához több információra van szükség mind az új útfelületek, mind az új menetrendet illetően.Hozzászólások