Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.16., csütörtök (Valter)

Hogy a hátrányosság ne legyen hátrány

Káposztás Vivien- 2016.11.20. 17:03
1019
Szombaton este tartották a Pannon Egyetem aulájában a 9. Jótékonysági Gálaestet a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület szervezésében.

Molnár Roland az egyesület elnöke és az est főszervezője a megnyitón könnyeivel küszködve köszönte meg a szervezőknek és az egyetemnek, hogy kilencedik alkalommal is létrejöhetett a rendezvény, és örömmel jelentette be, hogy a 10. gálának is a felsőoktatási intézmény ad helyszínt. Emellett köszönetét fejezte ki a vállalkozóknak, hogy idén is megtették felajánlásaikat.

Az est házigazdái Hatás Andrea és Zayzon Csaba konferálásával átadták a diákoknak az adományokat.

Ezután Molnár Roland és az est szervezői sajtótájékoztatón mondták el a gálaest részleteit. A főszervező megköszönte a nemes gesztusokat, a gondoskodást, a sok tombolát és ajándékot, amit a vállalkozók tettek hozzá az esthez.

Blaskó Péter, a Nemzeti Színház színművésze elmondta, hogy Roland személyesen kereste meg és kérte fel, hogy vegyen részt a gálán. Elmondta, van egy 28 éves, hátrányos helyzetben élő fia, így különösen szívügyének tekinti, hogy felhívja a figyelmet az így élő fiatalokra. Végül elmondta hogy megállapodást ír alá az egyesület és a Nemzeti Színház, így 50 gyermek juthat majd el a teátrumba.

Dr. Strenner Zoltán, Glaskó Péter és Molnár Roland

Dr. Strenner Zoltán már 9 éve is itt volt a bálon, akkor még bábáskodott az egyesület megalakulásánál, de Rolandnak erre ma már nincs szüksége. A képviselő hangsúlyozta, hogy a város és a civilek összefogása nagyon fontos, Roland pedig sokat tesz ezért. És bizonyítja, hogy „egy ember fontosabb, mint az egész világ”. Roland jó példa arra, hogy ha valaki segíteni akar, tenni a közösségért, annak helyben kell ezt megtenni.

Fenyvesi Zoltán a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy az együttműködést ők kormányzati programokkal támogatják, illetve már 2000 diák ingyenes étkezését is biztosítják általános iskolákban a szünetekben is. Idén már az őszi szünidő alatt is kaptak ételt a rászorulók. Emellett ingyenes tankönyvekkel és ösztöndíjprogrammal támogatják a hátrányos helyzetben élőket, hogy a „hátrányosságuk ne legyen hátrány”.

Glaskó Péter, Molnár Roland, Fenyvesi Zoltán és Markovszky György

Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke 2008 óta támogatja a rendezvényt. Elmondta, hogy meg kell felelnünk a ránk osztott szerepnek, az itt lévő fiatalok kiemelt célcsoport a támogatásban, és lehetnénk (vagy még lehetünk is) a helyükben, ezért éreznünk kell a feladat (a segítségnyújtás) súlyát.

Szatmári Attila, aki vállalkozásával nyomdai segítséget nyújt a fiataloknak, elmondta, azért is fontos segítenünk, mert ezek a fiatalok alkotják a jövőt.

A MLSZ-t képviselője elmondta, a sport, illetve a foci mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy jobb legyen, illetve hogy leküzdje a hátrányait.

Végül Molnár Roland összegezte az estet, amely 216 vállalkozónak köszönhetően jött létre. A 300 főből álló egyesületben ma 60 gyermek kap segítséget, 600 ezer forint értékben. Előzetesen pedig elmondta, hogy hamarosan a Bébi Koraszülött Mentőalapítvánnyal is megállapodást írnak alá.  

A gála megnyitásaként az egyesület zászlóját lobogtatva felvonultak a támogatók.

Hozzászólások