Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)

Pont kerülhet a balatonfüredi luxusapartman-ügy végére

Erdélyi József Attila- 2016.10.06. 12:38
1630
Egyezséggel zárulhat a felszámolási eljárás a balatonfüredi apartmanházak ügyében.

Néhány héten belül, október 24-én véget érhet a balatonfüredi apartmanháztulajdonosok kálváriája. A beruházó Silver de Lux Apartmanház Kft. és az építő Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. bejelentette megegyezési szándékát a felszámoló felé az apartmanház körül kialakult helyzetet illetően. A felszámoló október 24-ére tűzte ki a tárgyalást, amikor a peren kívüli egyezség hivatalossá válhat, és a felszámoló megszüntetheti a felszámolási eljárást.

A Silver de Lux Apartmanház Kft. körül kialakult helyzetről 2016. szeptember 30-án a felszámoló cég tájékoztatót tartott az apartmantulajdonosok számára a felszámolási eljárás helyzetéről, az eddigi intézkedésekről, valamint a további lépésekről. Bár a tájékoztató célja az eseményen részt vevő, a lakók által alapított pertársaság ügyvédjének lakók felé írt összegzése szerint az lehetett, hogy a tulajdoni várományosokat érintő bizonytalanság továbbra is fennmaradjon, a hitelezők és az érintett tulajdonosok hamarosan fellélegezhetnek. A beruházó Silver de Lux Apartmanház Kft. és az építő Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. (FÉSZ)  között ugyanis közel a peren kívüli megegyezés, jelenleg az ezekhez szükséges előkészítő munka és dokumentáció beszerzése zajlik.

Fotónk illusztráció

A felszámoló állításával ellentétben Barna Tibor, a Silver de Lux Apartmanház Kft. ügyvezetője minden korábban hiányolt iratanyagot és könyvelést átnyújtott a felszámoló részére, melyből a korábbi tranzakciók jogossága megállapítható. Barna Tibor a felszámolási egyezség megkötésében érdekelt, ennek okán a bankgarancia megszerzésére a szükséges lépéseket megtette, annak beszerzése folyamatban van. Így minden akadály elhárulni látszik a felszámolási eljárás megszüntetését illetően is.

„Ha a felszámoló is megerősíti, október 24-én lezárulhat az ügy, és vége lehet ennek a hosszú idő óta igazságtalanul elhúzódó, minden érintett számára méltatlan történetnek, amely az alap problémától sajnálatosan teljesen eltérő, ismeretlen irányt vett az utóbbi hónapokban. Számomra azonban mindig is az volt a legfontosabb, hogy az apartmantulajdonosok érdeke ne sérüljön, és mindez betartása végre megvalósulni látszik.” – mondta Barna Tibor, a Silver de Lux Apartmanház Kft. ügyvezető-igazgatója a felszámolói tájékoztatót kommentálva.

Előzmény:

Tisztába tesszük a füredi luxusapartmanok körüli botrányt!

Hozzászólások