Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Quaestor-károsultak: aki még tud járni, megy a pénze után

Káposztás Vivien- 2016.06.29. 13:42
824
A júniusi közgyűlésen Quaestor-károsultak adtak hangot nemtetszésüknek, miszerint nem foglalkoznak velük, és a kártérítésükkel.

A károsultak a közgyűlés előtt annak rendje-módja szerint feliratkoztak a bejáratnál, majd tábláikat feltartva ültek türelmesen, kb. 1,5 órán keresztül.

A nagyjából 20 személyből álló, javarészt idős emberek így szerették volna felhívni magukra a figyelmet, de igazából csak a kivonulásukkor említette meg Katanics Sándor képviselő a polgármesternek, hogy reagálhatna a károsultak táborára. Ekkor visszafordultak az ajtóból és egyikük szót is kapott. A Veszprémi Quaestor Károsultak egyik hölgy tagja, Mátay Sarolta elmondta, hogy három hete kért időpontot a polgármestertől, de sajnos ez idáig nem tudtak beszélni, így örült a lehetsőgének, hogy most felszólalhat.

Az összes párt képviselőinél jártak már, Ovádi Pétertől kezdve, a Jobbik, az MSZP képviselőin át, beszéltek Strenner Zoltánnal és Kész Zoltánnal is, de nem változott ügyükben semmi. A felszólaló "kényelmesnek" tartja, hogy a független és a fideszes képviselők nem kommunikálnak, így a károsultak ügyében sem történnek előrelépések.

- Mi, akik még tudunk menni, itt vagyunk, de a legtöbben már járni sem tudnak. Így ez egy "remek lehetőség" volt, hogy megfosszák az idős embereket a pénzüktől, akik nyugdíjas éveikre tettek félre, hogy kényelmesebb életet éljenek - mondta a Mátay Sarolta felszólalásában.

Majd folytatta: "az én családomnak is ellopták a pénzét. Ovádi Péterrel is beszéltem erről, ő a Wall Street farkasához hasonlította a helyzetet, de az semmi Tarsoly Csabához képest, hiszen itt 230 milliárd forintról van szó."

- A petíciónkat átvették, de választ nem kaptunk, egyik párttól sem. Tudjuk, hogy kényes kérdés, mert rengeteg politikai szál fogja össze ezt a botrányt. Kérjük, karolják fel a Quaestor-károsultak ügyét, hogy megtudja a parlament, hogy továbbra is igényt tartunk pénzünkre, saját magunk és gyermekeink részére, de semmiképpen nem a kormány kiváltságos emberei számára - köszönte meg a szót a felszólaló.

Hozzászólások