Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.21., szerda (Orsolya)

Sikeres volt a fiatalok adománygyűjtési akciója

Offmedia- 2017.01.11. 11:39
726
A veszprémi fiatalok több karitatív megmozdulásban is segítettek a rászorulóknak.

Mozgalmasan zajlott a Fidelitas Veszprémi Csoportjának az elmúlt időszak. A tavaly szeptemberben tisztújításon átesett szervezet, számos új fiatal taggal soraiban, az év végén több jótékonysági akció kezdeményezője, valamint résztvevője is volt. A karitatív megmozdulások eredményeképp beteg gyermekeket, egészségügyi dolgozókat, valamint rászoruló családokat is sikerült támogatni.

Az adventi időszakban a csoport tagjai – az előző évhez hasonlóan – idén is jótékonysági süteményvásárt szerveztek a veszprémi karácsonyi vásár területén, ahol a felajánlott édességek és gyümölcsök becsületkasszás megvásárlásával a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályát tudták a vásárlók támogatni. A veszprémi emberek aktív részvételével, több mint ötvenezer forint gyűlt össze a beteg gyermekek részére, amelyet a szervezet képviselői átadtak az osztály vezetőinek.

A Fidelitas Veszprémi Csoportjának közbenjárásával a zirci Szarvaskút Hotel felajánlásával 15 darab ágymatrac és számos lepedő, valamint ágynemű került a veszprémi nővérszállóra.

Immáron hagyományos jelleggel, az ifjúsági szervezet tagjai idén is részt vettek a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi karitatív gyűjtőakciójában, amelynek keretében a rászoruló családoknak gyűjtöttek tartósélelmiszert, édességeket és tisztálkodási szereket, annak érdekében, hogy minden család karácsonyát szebbé és örömtelivé tegyék. Az akció sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy több mint 500 kg adomány gyűlt össze, amelyeket még karácsony előtt kiosztottak a rászorulók között.

A Fidelitas Veszprémi Csoportja köszöni mindazoknak, akik önzetlen felajánlásukkal segítették a karitatív akciók sikerességét.

Az ifjúsági szervezet 2017-es tervei közt is számos jótékony és közösségi program is szerepel, amellyel a veszprémi közösséget, kiváltképp a rászorulókat szeretnék segíteni.


Hozzászólások