Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

Sok baleset történt a hétvégén

Offmedia- 2016.11.07. 21:23
744
Több közúti balesethez, illetve egy vegyi üzemnél történt kisebb üzemzavarhoz riasztották a tűzoltókat az elmúlt hétvégén Veszprém megyében.

Szombaton kevéssel hajnali négy órát követően érkezett jelzés a megyei tevékenység irányítási központba, mely szerint egy pétfürdői veszélyes üzemben ammónia szivárgás történt. Részletek ITT

A sikeres beavatkozás kapcsán elmondható, hogy az elmúlt időszakban tartott rendszeres közös gyakorlatoknak és üzem bejárásoknak köszönhetően mind a létesítményi, mind pedig a hivatásos tűzoltók, valamint a helyi szakemberek is pontosan és precízen dolgoztak együtt a káresemény felszámolásán.

A hét utolsó napján az őszies időjárás miatt történt több anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset a megye útjain.

Az út menti árokba borult egy személygépjármű a 71-es főút Balatonkenesét Balatonfűzfővel összekötő szakaszán vasárnap délután. A jármű áramtalanítását és műszaki mentését a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók végezték. A baleset során senki sem sérült meg.

Kevéssel a balatonkenesei balesetet követően ugyancsak az út menti árokban állt meg egy kisteherautó a 82-es főút eplényi szakaszán. Ebben a balesetben sem sérült meg senki, a jármű azonban forgalmi akadályt képezett, melyet a zirci önkormányzati tűzoltók szűntettek meg. A beavatkozás során az egység kerekeire állította, illetve áramtalanította a gépjárművet.

Vasárnap szintén ez időben történt egy újabb baleset, ezúttal Tótvázsony és Balatonszőlős között egy alsóbbrendű úton üközött össze két személygépjármű, aminek következtében az egyik az árokba sodródott, a másik pedig az útpálya egy részét elfoglalva akadályozta a forgalmat. Segítséget ebben az esetben a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók nyújtottak, akik az áramtalanítást követően rövid idő alatt megszűntették a forgalmi akadályt.

A legsúlyosabb baleset a 8-as főúton történt, ahol a devecseri elágazóban rohant egymásba két személygépjármű. A balesethez az ajkai hivatásos és a devecseri önkéntes tűzoltókat riasztották, akik elvégezték az áramtalanítást és megszűntették a forgalmi akadályt. A balesetben a mentőszolgálat tájékoztatása szerint hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások