Keresés
-18O
Veszprém
2020.05.30., szombat (Janka, Zsanett)

Szakadékba zuhant egy túrázó Bakonynánán

Offmedia- 2016.08.22. 15:30
1059
Veszprém megyében az elmúlt héten 54 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez.
Ebből 27 esetben vonultak műszaki mentésre és 8 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 17 esetben érkezett téves jelzés, 1 esetben történt szándékos megtévesztés, valamint 1 eset nem igényelt vonulást.

Lángra kapott egy két szintes családi ház egyik földszinti helyisége augusztus 18-án késő este Balatonszepezden. Részletek itt.

Személygépjármű és motorkerékpár ütközött egymással frontálisan augusztus 19-én késő délután Csabrendek és Gyepükaján között a 7324-es úton. A balesethez Sümegről önkormányzati, Csabrendekről pedig önkéntes tűzoltók vonultak. A sümegi önkormányzati tűzoltók a felderítést követően áramtalanították a motorkerékpárt, ezt követően pedig biztosították a helyszínt.

Mintegy öt méter magasról patakmederbe zuhant egy ember augusztus 21-én délután a Veszprém megyei Bakonynána térségében. A sérült személy mentéséhez zirci önkormányzati tűzoltók vonultak, a mentés irányítását pedig a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat végezte. 

Foónk csak illusztráció, nem a helyszínen készült

A beavatkozás során a tűzoltók a megfelelő biztosítás mellett sikeresen kimentették a sérültet a szakadékból, ezt követően pedig átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A szerencsétlenül járt túrázót súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállította a győri kórházba.

Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások