Keresés
-18O
Veszprém
2021.01.18., hétfő (Piroska)

Személyautó, kisteherautó és vasúti kocsi is lángolt

MTI- 2017.01.03. 17:10
829
Rövid összefoglaló az elmúlt héten Veszprém megyében történt káreseményekről.

Forrás:Fotónk illusztráció

December 27-én Veszprém megyében a tűzoltókat tizenegy esetben riasztották az olykor viharos erejű szél okozta káresetekhez.

Kigyulladt egy vasúti személykocsi Tapolcán, a vasútállomás közelében december 30-án. Egy vakvágányon két kocsit tároltak, egy fa- és egy fémborításút, az utóbbiban csaptak fel a lángok. A tüzet a badacsonytomaji és a tapolcai tűzoltók hamar eloltották, ennek köszönhetően a lángok a másik vagont nem érintették.

Tűz keletkezett egy balatonfűzfői veszélyes anyagokkal is foglalkozó üzem telephelyén, december 30-án délután.  A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett gyorsan és szakszerűen elvégezték, ennek köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább a gyár más területeire. A tűz kapcsán feltételezhető volt, hogy veszélyes anyag került a levegőbe, azonban a helyszínre riasztott katasztrófavédelmi mobil labor mérései ezt nem igazolták, így lakosságvédelmi intézkedés elrendelése nem volt indokolt. A tűz keletkezésének okáról az ügyvezető beszélt.

Sérült embert hoznak le sziklás területről a sümegi önkormányzati tűzoltók december 31-én az esti órákban. A rajokat a település környéki sziklás-bozótos területre riasztották, ahol egy sérült embert találtak. A tűzoltók a mentőszolgálat munkatársainak segítettek eljuttatni a szerencsétlenül járt embert a mentőjárműhöz.

Elektromos hiba miatt gyulladt ki két kisteherautó, valamint egy személygépkocsi január 1-jén hajnalban, egy balatonfüredi udvarban.

Forrás: katasztrófavédelem

Hozzászólások