Keresés
-18O
Veszprém
2020.06.04., csütörtök (Bulcsú)

Táncoslányok a gyerekek öltözőjében - Reagált az egyház

Offmedia- 2016.08.10. 13:00
888
A múlt héten kiszivárgott esetre reagál közleményben a Református egyház.

Erotikus show a 13 éves református tanulók öltözőjében (a korábbi cikket itt olvashatod el)Mi, az Alsóörs-Lovasi Református Társegyházközség Elnöksége mint az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlás Központ fenntartója, a Dunántúli Református Egyházkerület Elnöksége, a Veszprémi Református Egyházmegye Elnöksége, az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlás Központ és az Alsóörsi Önkormányzat nyilatkozatot adunk ki a 2016. augusztus 5-én az egyes sajtóorgánumokban és internetes portálokon megjelent téves és a közvéleményt félrevezető információk alapján közzétett hírek kapcsán.

Fotónk illusztráció, nem a helyszínen készült
 

A megjelent téves információkra reagálva az alábbi korrekciókat tesszük: 

1. A 2013. április 26 - 28-án Budapesten megrendezett Erima Kézilabda Gyermekbajnokság döntője után, az öltözőben történt, a Magyarországi Református Egyház értékrendje szerint is elítélendő eseményekhez az iskolának semmiféle köze és azokért felelőssége nem volt, amelyet a 01130/7063/2013-as számú, a BRFK által 2014.09.14-én kiadott rendőrségi határozat is rögzített és megállapított. 

2. A 2013. április 26-28-án megrendezett Erima Kézilabda Gyermekbajnokságot követően az Iskola igazgatója, Mészáros Károly hivatalos levélben (április 30-án keltezett levelében) kérte a fent említett ügy kivizsgálását és nyilatkozatban elhatárolódott az eseményektől. 

3. Az intézmény akkori fenntartójának képviselője, Rásky Miklós lelkész, ismerve és tudva az eseményeket, 2013.11.15-ig semmiféle hivatalos intézkedést nem foganatosított az ügy kapcsán, rendőrségi feljelentést csak azután tett, miután egyéb okoknál fogva, az egyházközségben személyes konfliktusba került az Alsóörs-Lovasi Református Társegyházközség presbitériumával mint munkáltatóval. 

4. A 2013-ban a BRFK XIII. kerületi kapitánysága által elrendelt nyomozás kiskorúak veszélyeztetése miatt nem az alsóörsi iskola ellen indult, hanem az Erima Gyermekbajnokság döntőjében szereplő másik csapatban játszó egyik versenyzőnek a szülei ellen, akik szervezői voltak az eseményeknek. 

5. Rásky Miklós akkori lelkészt nem ennek az ügynek a kapcsán helyezték el a lelkipásztori állásából, hiszen 2015. február 7-ig hivatalban volt, amikor is ő mondott le az Alsóörs-Lovasi Református Társegyházközségben végzett szolgálatairól.

Az iskolában történő nevelés és oktatás, az állami és egyházi törvényeknek megfelelően, a református erkölcs és a keresztyén szellemiség jegyében zajlik, melyet a továbbiakban is megerősítve kívánunk fenntartani.

E nyilatkozatot kizárólag a hiteles és tényszerű dokumentumok alapján tesszük közzé, annak a közös döntésnek és elhatározásnak alapján, hogy a továbbiakban az erkölcstelen és téves, az egyes sajtóorgánumok és internetes portálok által összemosott és közzétett igaztalan vádakkal nem foglalkozunk, így a fent megnevezett hivatalos egyházi és önkormányzati testületek lezártnak tekintjük ezt az ügyet.

Alsóörs 2016. augusztus 9.

Dr. Kálmán Csaba lelkész s.k.

Kovács Endre gondnok s.k.

Dienes Károly gondnok s.k.

Steinbach József püspök s.k.

Dr. Huszár Pál egyházkerületi főgondnok s.k.

Császár Attila esperes s.k.

Papp Gábor egyházmegyei gondnok s.k.

Mészáros Károly igazgató s.k.

Hebling Zsolt polgármester s.k.

OS - Országos Sajtószolgálat


Hozzászólások

18+

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek MTTV. általrögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 évesElmúltam 18 éves