Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.04., kedd (Domonkos, Dominika)

Teljesen kiégett egy busz a Bakonyban

MTI- 2016.10.04. 06:39
1574
Kigyulladt autóbuszhoz és kétezer négyzetméteren égő bozóthoz vonultak a tűzoltók szombaton.
Az elmúlt hétvégén kisebb tűzesetek, valamint műszaki mentési munkálatok mellett egy kigyulladt autóbusz eloltásánál, valamint egy kétezer négyzetméternyi területet érintő bozóttűz megfékezésénél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A két esemény szinte egy időben, szombaton kevéssel déli tizenkét óra előtt történt. Az autóbusz a Kelet-Bakonyban fekvő Csetény település belterületén gyulladt ki, majd égett teljes terjedelmében. A lángok megfékezésén zirci önkormányzati és pétfürdői hivatásos tűzoltók dolgoztak. A tűzben az autóbusz teljesen megsemmisült, csupán a fém vázszerkezet maradt meg. A tüzet végül három sugárral gyorsan eloltották a tűzoltók, ennek köszönhetően a tűz nem terjedt tovább és személyi sérülés sem történt.

Forrás:Zirc ÖTP, Badacsonytomaj HTP
A szombat délelőtt történt másik káreset helyszíne a Káptalantóti mellett fekvő Bácshegyi dűlő volt, ahol mintegy kétezer négyzetméteren az aljnövényzet kapott lángra. A tüzet badacsonytomaji hivatásos tűzoltók a helyszínen tartózkodó civilek segítségével, egy sugárral és kéziszerszámokkal hamar eloltották, ezért a lángok a közelben található szőlőültetvényeket, présházakat nem érintették. Személyi sérülés a tűz kapcsán nem történt.

Forrás:Zirc ÖTP, Badacsonytomaj HTPHozzászólások