Keresés
-18O
Veszprém
2019.10.22., kedd (Előd)

Tizennyolc településen segít az új tűzoltóautó

Offmedia- 2016.07.04. 12:38
690
Július 1-jével rendszerbe állt az új magasból mentő szer Pétfürdőn, amely tizennyolc településnek jelent nagyobb biztonságot.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetői, a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, valamint a tűzoltógépjármű-gyártók képviselőinek részvételével tartott átadási ünnepségen Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, még áprilisban. Akkor elmondta, hogy a Széchenyi 2020 programban megjelent „Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése” elnevezésű projekt keretében összesen száznyolc gépjárműfecskendő kerül majd a rendszerbe.

Ilyen autó áll szolgálatba 18 település biztonságát fokozva
Forrás:http://www.magirusgroup.com/

Ennek köszönhetően a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerállományába került egy Iveco Magirus M 32 L-AS típusú magasból mentő szer, mely július 1.-vel csatasorba állt.

A tizennyolc település tűzvédelmét javító és biztosító, harminckét méteres eszköz főleg azokon a területeken fontos, ahol többemeletes társasházakat építettek, hiszen a továbbiakban nem kell hosszú perceket várni a létra szerre, míg Veszprémből megérkezik a segítség.

Hozzászólások