Keresés
-18O
Veszprém
2019.06.26., szerda (János, Pál)

Tűz, víz és baleset adott munkát múlt héten a tűzoltóknak

Offmedia- 2016.08.02. 18:20
335
Veszprém megyében az elmúlt héten 111 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez.

 

Ebből 81 esetben vonultak műszaki mentésre és 5 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 25 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Július 25-én ismét nagy mennyiségű lehulló csapadékkal és sűrű villámlással járó zivatar vonult végig Veszprém megyén. A víz több helyen utcákat, pincéket, valamint lakóházakat öntött el. A laza talaj és a szél miatt több magas fa dőlt meg, és szakadt az útra.

 

Szintén július 25-én, Litéren a Templom utcában hirtelen felduzzadt a lakóházak közelében található vízfolyás, ami két családi házat veszélyeztetett. A helyiek ideiglenes gát építésére is felkészültek, azonban a helyszínre érkező katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek nem rendelték el a homokzsákos bevédést, mivel a vízszint a tetőzést követően gyorsan apadni kezdett.

A július 26-án délelőtt rövid idő alatt lehullott nagymennyiségű csapadék ismét próbára tette a lakosságot és a tűzoltókat egyaránt. Ezúttal a Kapolcson átfolyó patak vize duzzadt fel, majd lépett ki medréből, elárasztva ezzel Kapolcson három, Taliándörögdön pedig egy udvart.

Két gépkocsi ütközött össze a 82-es főút 26-os és 27-es kilométerszelvénye között, Nagyesztergár térségében július 28-án délelőtt. A balesethez zirci önkormányzati tűzoltók vonultak, akik elvégezték a járművek áramtalanítását. A balesetben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében leégett egy 25 méter hosszú, 100 négyzetméteres melléképület teteje a Veszprém megyei Bakonyszentivánon július 31-én délelőtt.

Forrás:Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Két személygépkocsi ütközött össze július 31-én az esti órákban Pápa belterületén a Gróf és a Negyedik utca kereszteződésében. A balesethez Pápáról vonultak ki hivatásos tűzoltók, akik kiérkezést követően áramtalanították a járműveket. A beavatkozás idejére a rendőrség az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta. A gépkocsik utasai sértetlenül szálltak ki a roncsokból. A tűzoltók az érintett járműveket félretolták, ezzel a forgalmi akadály megszűnt.

Hozzászólások