Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.04., kedd (Domonkos, Dominika)

Tűzesetekhez, balesethez riasztották a katasztrófavédelmet

Offmedia- 2016.09.19. 18:00
878
Veszprém megyében az elmúlt héten 56 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez.
Forrás:Katasztrófavédelem
 

Ebből 18 esetben vonultak műszaki mentésre és 11 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni, emellett 27 téves jelzés is érkezett.

Mintegy négyszáz négyzetméternyi területen száraz fű, illetve aljnövényzet égett szeptember 14-én Csopak külterületén. A beavatkozó balatonfüredi önkormányzati és veszprémi hivatásos tűzoltók két sugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt körülhatárolták, majd megszűntették a lángokat. A káreset kapcsán személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Megpördült, majd szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi a 8-as főút 58-as kilométerszelvényénél szeptember 15-én kora délután. A műszaki mentést veszprémi hivatásos tűzoltók végezték, akik áramtalanították a járművet, valamint megszűntették az üzemanyag-szivárgást. A gépjárműben egy ember utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Teljes terjedelmében égett egy tizenöt négyzetméter alapterületű melléképület szeptember 17-én délután Dákán. A lángok megfékezésén pápai hivatásos tűzoltók dolgoztak. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz a lakóépületre nem terjedt át, személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

Hozzászólások