Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.13., hétfő (Jenő)

Tűzriasztó szakította félbe a színházi előadást

Offmedia- 2016.06.15. 14:25
912
Már fél órája tartott az előadás, amikor Oberfrank Pál színházigazgató félbeszakította a műsort.

A veszprémi Petőfi Színház üzemi területén, a varrodában bejelzett a tűzjelző készülék. A nézők azonban nem tudták, hogy egy jól szervezett gyakorlat közepébe cseppentek.


A Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakközépiskola diákjai a jelzést követően fegyelmezetten elhagyták az épületet a tűzoltók kiérkezése előtt, és a Színházkertben gyülekeztek.

A veszprémi tűzoltók két fecskendővel vonultak a helyszínre, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. A tűzoltók felderítették a színházat, és összesen három vízsugárral rövid időn belül eloltották a feltételezett lángokat.

A gyakorlat végén Nádai Balázs tű. őrnagy, a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka elmondta, hogy ez a gyakorlat nem csak a diákok számára volt tanulságos, de a tűzoltóknak is példaértékű volt. Felhívta a diákok figyelmét arra, hogy éles helyzetben maradjanak higgadtak, kerüljék a pánikot és mindenki a legrövidebb idő alatt, fegyelmezetten hagyja el az égő, füsttel telítődött épületrészt.

Miskey Tamás tű. alezredes, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat parancsnoka felhívta a tanárok és egyben a színház munkatársainak figyelmét arra, hogy kiemelten fontos tudniuk, hogy hányan tartózkodnak az adott épületben. Nagy segítséget jelent a tűzoltóknak, ha pontos információt kapnak arról, hogy vannak-e bent rekedt emberek a termekben.

Nádai Tamás tű. őrnagy, a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka és Gyurcsán László tű. hadnagy a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „C” szolgálati csoportjának szolgálatparancsnoka az elvégzett tűzoltói munkát értékelte. Kihangsúlyozták a beavatkozás során végrehajtott feladatokat és a tűzoltás egyes momentumait.

A kedd délelőtti kiürítési gyakorlat elérte a célját, hiszen a diákok négy percen belül elhagyták az épületet, majd megismerhették a legfontosabb magatartási szabályokat, hogy egy éles helyzetben hogyan kell viselkedniük, hogy biztonságosan és épségben kijussanak az épületből.

/Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/

Hozzászólások