Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.08., szombat (László)

Új tűzoltóautókat kapott a megye

Offmedia- 2016.12.22. 09:18
896
Az is kiderült, mit tudnak az új gépek.

Gépjárműfecskendőt vehetett át december 20-án Dányi Béla tű. dandártábornok, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától.

Gépjárműfecskendőket, magasból mentőt, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatokat kiszolgáló terepjárókat, illetve egy felújított gépjárműfecskendőt adott át december huszadikán a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Forrás:Jóri András, BM OKF

Az összességében több mint 1,7 milliárd forintot érő eszközök tizenegy tűzoltóságra, hat megyei igazgatóságra, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központhoz, illetve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra kerülnek.

„Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, amelynek elérése érdekében mindent meg kell tenni. És ez a mai nap nagyon fontos lépés, hogy a mentő tűzvédelem területén, ezen a fontos biztonsági területen előrébb lépjünk.” – kezdte köszöntőjét dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

És hogy mit tud?

A HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő kialakításakor a tervezők az ország úthálózatát, domborzati és időjárási viszonyait, valamint a tűzoltók igényeit egyaránt figyelembe vették. A fecskendő négyezer liter vizet szállít. A tűzoltástechnikai berendezések alapját a hab előállítására is képes Rosenbauer NH 25 típusú szivattyú adja. Normál nyomásfokozatnál 10 bar nyomáson 2000 liter/perc, magas nyomásfokozatnál 40 bar nyomással 250 liter/perc víz szállítására képes. A jármű, amely hat tűzoltó és a számukra szükséges személyi és beavatkozói felszerelés szállítására alkalmas, nemcsak városi környezetben, hanem lakott területen kívül, akár nehéz terepviszonyok között is jól használható. A most átadott HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú gépjárműfecskendő a Veszprémi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksághoz kerül.Hozzászólások