Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.10., hétfő (Lőrinc)

Váljunk mi is csodává!

Káposztás Vivien- 2016.12.17. 18:02
708
A negyedik adventi gyertyát is meggyújtották a városi koszorún szombaton a várban.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója köszöntőjében elmondta, a kultúra egyik fellegvárát képviseli most. Ebben a várakozási időszakban a teátrumban úgy gondolják, hogy a főszereplő Szűz Mária, aki színházi nyelven egy nagy premierre, a Megváltó megszülésére készül.

Oberfrank Pál

Majd Márfi Gyula érsek atya elmélkedésével kerültünk közelebb a karácsony üzenetéhez. Egy Ady versből idézve kezdte beszédét, melyből arra gondolhatunk, hogy Jézus csak egy elgondolás. Márfi érsek biztosít mindenkit, hogy eleven valóság volt, eljött a földre. Azért írunk 2016-ot, mert Krisztus körülbelül ennyi évvel ezelőtt született. Az Úr Jézus valójában 7 évvel korábban látta meg a napvilágot, de igen is megszületett. Jézus nem a levegőben lobog, hanem valóban létezett és valóban feltámadott a halálból. A mi európai kultúránk ma is magán hordja a kereszténység jegyeit. A húsvét, a karácsony az advent, mind róla szólnak. Mi, európaiak azért a vasárnapot ünnepeljük, mert Jézus ezen a napon támadott fel. Itt Európában nem lehet a kultúrát Krisztus nélkül felépíteni - zárta ünnepi gondolatait.

Márfi Gyula


Porga Gyula polgármester köszöntötte 73. születésnapján Márfi Gyula érseket, majd megemlékezett a ma 80. születésnapját ünneplő Ferenc pápáról is.

Porga Gyula

- Szép hagyomány, hogy minden hétvégén meggyújtunk egy-egy gyertyát a városi koszorún, ezek mutatják, hogy egyre közelebb kerülünk a csodához. Gyerekként őszintén éltük meg a csodát, őszintén vártuk az ünnepet, de ahogy felnövünk az karácsony lénye néha kicsit elveszik. Ezt a csodát, ne csak az ünnepét, hanem a hétköznap csodáját is vegyük észre, adjuk át környezetünknek egy-egy mosollyal, jó szóval. Mi is vegyük észre ezeket és váljunk mi is csodává! - ezekkel a gondolatokkal zárta szavait a polgármester és kívánt szép ünnepet, valamint sikeres új évet.

Az ünnepség résztvevői egy-egy díszt tehettek fel a városi karácsonyfákra, majd a magyarpolányiak betlehemes játékát nézhették meg az érsekség előtt.További cikkek advent kapcsán:

Ezek az adventi programok várnak Veszprémben

Videón az adventi vásár

Hogyan készülünk a karácsonyra, ha élni sincs időnk?

Világító szarvas és nosztalgia körhinta az idei karácsonyi vásár sztárjai

Hozzászólások