Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.08., szombat (László)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Válogatott labdarúgó, Kossuth-díjas színész is segít a veszprémi hátrányos helyzetű fiataloknak

Válogatott labdarúgó, Kossuth-díjas színész is segít a veszprémi hátrányos helyzetű fiataloknak

Káposztás Vivien- 2016.10.12. 14:45
1903
A hátrányos helyzetű fiatalokért rendeznek gálaestet Veszprémben.
"Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek" - ez a szlogen áll 9. Jótékonysági Gálaest meghívóján, amit a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesülete szervez. A jótékonysági bálról szóló sajtótájékoztatót támogatók körében tartották meg szerdán délelőtt.

Némedi Lajos alpolgálmester örömét fejezte ki, hogy egyre nő az érdeklődés a bál és a jótékonyság iránt, hiszen Veszprém életében igen jelentős esemény ez.

Dr. Márfi Gyula érsek elmondta, hogy minden egyház profiljához hozzátartozik a jótékonyság. A tanítás csak úgy hiteles, ha gyakoroljuk is, tehát jótékonykodunk.

Márfi Gyula érsek, Molnár Roland a VVHHFE elnöke és Némedi Lajos alpolgármester

Hrutka János egykori válogatott labdarúgó sportmúltjáról beszélt és arról, hogy 2005-ben keresték meg, hogy álljon egy jó ügy mellé, azóta a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség nagykövete.

Hrutka János válogatott futballista és Csik Ferenc Csik Ferenc a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei elnöke

Molnár Roland, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületének elnöke örömét fejezte ki, hogy már a sajtótájékoztató és az értékesítés első napján 104 jegy elkelt, reméli, hogy ez a szám, még növekedni fog. Az elnöknek nagy álma valósult meg azzal, hogy a Nemzeti Színházból is érkeznek segítők, Blaskó Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes művész is támogatja a rendezvényt.

Molnár Roland, állami gondozottként pontosan tudja, hogy milyen jó érzés kapni, de adni még jobb, ezért most ő szeretne segíteni. Az idei már a 9. jótékonysági bál, ahol 60 hátrányos helyzetű gyermeket díjaznak majd.


Az idei felajánlók, támogatók:

Laposa Zsófia a Laposa Birtok képviseletében borokat biztosít a bálra saját és az általuk megkeresett pincészetek felajánlásaiból.

Hegyeshalmi László a Művészetek Háza igazgatója 40 éve tanít, így fontos számára a diákok segítése, így magánemberként, tanáremberként is tett felajánlást.

A. Szabó Magda és Flament Krisztina a Nemzeti Színház képviseletében színházjegyekkel, utazási támogatással, cirkuszjegyekkel, könyvutalványokkal és csomagokkal, tortával, zenei CD-vel, utalványokkal, pénzadománnyal támogatja az eseményt.


Érkezett még felajánlás Megellei Katalin művésztől, a Kreinbacher birtoktól, a Balatonfüredi Kézilabda SE-től, a SopronBank Zrt-től, a Kolostorok és Kertektől, Kiss Csabától Szentantalfa képviseletében, a Bébi Koraszülött Mentőalapítványtól.

Csik Ferenc a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei elnöke külön örömét fejezte ki, hogy Hrutka János az ügy mellé állt.


A gálát november 19-én rendezik meg a Pannon Egyetemen, ahol színészek, sportolók is képviseltetik magukat.

Jegyvásárlással és a tombolatárgyak felajánlásával is lehet segíteni.

A bál teljes bevételét hátrányos helyzetű fiataloknak ajánlák fel.

Hozzászólások