Keresés
4O
Veszprém
2017.11.20., hétfő (Jolán)

Veszélyes is lehet a Veszprémben talált skorpió

MTI- 2016.06.02. 12:40
176
Skorpiót találtak egy Európán kívüli országból Veszprémbe érkező ipari szállítmányban csütörtökön.

 

Skorpiót találtak egy Európán kívüli országból Veszprémbe érkező ipari szállítmányban csütörtökön - tájékoztatta az MTI-t a helyi állatvédő egyesület elnöke.

Bartha Attila elmondta, hogy egy körülbelül 5 centiméteres skorpiót találtak az egyik Veszprém külterületén működő céghez érkező kerámiaszállítmányban, rövidesen szakértői vizsgálat ad választ arra, hogy az állat veszélyes-e. Az áru több kontinenst átszelő útvonala miatt nem egyértelmű, hogy a skorpió melyik országból érkezett - tette hozzá. Az állatvédő egyesület elnöke közölte: a veszprémi cég dolgozói találtak rá az állatra, miközben kipakolták a rakományt a szállító járműből. A dolgozók értesítették az esetről az állatvédő egyesületet, amelynek munkatársai befogták a skorpiót.

Az állatról még nem tudni, veszélyes-e. Fotónk illusztráció
Forrás:gettyimages

 

Bartha Attila arról is beszélt, hogy a számtalan skorpiófaj többsége veszélytelen, de akad köztük mérgező is. Az állatot a veszprémi állatkertbe, onnan pedig a megfelelő szakemberhez szállítják - fűzte hozzá.

Az egyesületi elnök felidézte: 2011-ben is történt hasonló eset Veszprémben. Akkor Mexikóból érkezett skorpió egy szállítmánnyal a városba.

Hozzászólások