Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.08., szombat (László)

Veszprém Fényei most az állatokért gyúlnak fel

Offmedia- 2016.09.28. 15:19
2159
Az Állatok világnapján adománygyűjtés, fáklyás felvonulás és minden érzékszervre ható kiállítás is lesz.

Tavaly Székesfehérváron, Fehérvár Fényei címmel rendezték meg a jótékonysági és adománygyűjtő programot, idén pedig Veszprémben kívánják tovább vinni és terjeszteni a programot.

A szervezők azt kérik, csatlakozzanak sokan a kezdeményezéshez, gyúljon fel minél több fény október másodikán a Pannon Egyetem központi kollégiuma előtt! Gyúljanak fel a fények az áldozatul esettek, a megmentésre várók, a megmentésükért nap mint nap munkálkodók tiszteletére, s felvonulásunkkal tegyék tanúbizonyságát annak, hogy mindannyiunk mindennapi törekvése mindaz, ami ezen a napon néhány órára összehozza az embereket.

A felvonulás előtt érdekesebbnél érdekesebb állatvédelmi témákat feldolgozó előadásokat hallhatnak a rendezvény házigazdájának felkért s azt nagy örömmel elfogadó kutyabarát (!) Kedvenc Nassoldában, miközben a gyermekek terápiás kutyusokkal játszhatnak vagy kézműves játékokat készíthetnek.

Lesz minden érzékszervre ható kiállítás, mellyel nem csupán a figyelem felkeltés, de a minél szélesebb körű tájékoztatás is a célok között szerepel.

Tavaly több mint kétszázan érkeztek a felhívásra a székesfehérvári Főtérre. Veszprém Fényei idén gyúlnak fel először az állatokért és először tehetjük meg együtt Veszprém első fénysétáját!

A fáklyás felvonuláson gyűjtő pontokon adományok leadására is lehetőség lesz, mellyel a Veszprémben működő állatvédő egyesületek (Vackoló, Állatvédő Egyesület Veszprém) és önkéntes állatvédők mindennapi kemény erőfeszítéseit segítheted. 

Az adomány lehet kutya- és macskatáp, konzerv, tisztítószerek, pórázok, nyakörvek, tálak, plédek, pokrócok, egyéb munkájukat segítő tárgyi felajánlások vagy pénzbeli hozzájárulás.

A részletes program az esemény Facebook-oldalán

Hozzászólások