Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.20., szombat (Tivadar)

Veszprém megyében is toboroz a közmunkások között a honvédség

Offmedia- 2016.07.25. 17:50
419
A Magyar Honvédség senkit nem kötelez akarata ellenére szerződéskötésre.
Nagy vihart kavart a Kisalföld hétfői cikke, ami szerint a közmunkások felhívást kaptak arról, hogy a Magyar Honvédség toborzást tart, de a levél szerint, ha arra nem mennek el, hatvan napra törlik őket az álláskeresők nyilvántartásából.

A Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Honvéd Nemzeti Díszegység tagjai történelmi zászlókkal vonulnak a Lánchídon, mögöttük a katonazenekar az 1456-os nándorfehérvári diadal emléknapján, 2016. július 22-én
Forrás:MTI/Koszticsák Szilárd
 
A Magyar Honvédség gyorsan ki is adott egy közleményt, amely szerint "hosszú távú és biztos munkalehetőséget kínál a közfoglalkoztatotti programban dolgozók számára, míg a közmunka csak egy ideiglenes állapot. Aki megfelel az elvárásoknak és követelményeknek a közfoglalkoztatotti bérnél jóval magasabb fizetést kap."

A közleményben azt is leszögezik, hogy az MH "nem kötelez és nem is kötelezhet senkit arra, hogy akarata ellenére szerződést kössön, illetve a soraiba lépjen." Kiderült, hogy júliusban  Vas, Fejér, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Veszprém, Hajdú-Bihar, Csongrád, Szabolcs-Szatmár és Békés megyében zajlik toborzás.

Hozzászólások