Keresés
-18O
Veszprém
2019.04.23., kedd (Béla)

Veszprémben is lehetnek mobil szállók

MTI- 2016.07.16. 12:20
193
Magyarország első mobil szállását novemberig 120 férőhelyesre bővítik, mert a 40 fős létesítmény négy hónap alatt megtelt.

Csákvári Róbert, a szállót üzemeltető munkaerő-kölcsönző vállalkozás ügyvezetőjének tájékoztatása szerint ügyfeleik igénye alapján Komáromban, Székesfehérváron, Tatabányán és Veszprémben tervezik hasonló, lakókonténerekből felépített mobil szállók építését.

 

A Work Force Kft. ügyvezetője elmondta, a szállókat a gyárak közelébe telepítik. A szállás a dolgozóknak ingyenes, azt a munkaadó fizeti, illetve a társaság beépíti a munkaerő-kölcsönzés díjába. 
A konténerszobákban egyszerre két vagy négy ember él. A lakóhelyiségek mellett közös használatú tereket és kertet is kialakítottak, valamint ingyen wifit biztosítanak az itt élőknek.

Csákvári Róbert hozzátette, felméréseik szerint a munkavállalók közel tíz százaléka hajlandó elhagyni otthonát egy biztos állásért, a déli és keleti régiókból.


A Work Force Kft. 13 éve foglalkozik munkaerő-kölcsönzéssel, évente 2000 főt közvetítenek, 50 ezer fős saját adatbázissal rendelkeznek. A társaságnak az ország tíz pontján van irodája, a nyilvánosan elérhető adatok alapján 2013-ban árbevételük 4,2 milliárd forint volt.

Az oroszlányi ipari parkban jelenleg 5200 fő dolgozik.

Az amerikai BorgWarner vállalatcsoportnak három gyára működik itt, melyekben turbófeltöltőket, kipufogó-alkatrészeket valamint hajtóműveket gyártanak. A társaság a közelmúltban jelentette be, hogy gyáraiban 600 fővel kívánja bővíteni a létszámot.

Bővíti a foglalkoztatottak számát a kipufogócsonkokat gyártó, kínai Wescast, illetve a Zenon Europe Kft., mely az amerikai General Electric víztisztítókat gyártó vállalata is.

 

Hozzászólások