Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.23., kedd (Lenke)

Veszprémi rádió is támogatást nyert a fejlesztésekre

MTI- 2016.06.30. 22:43
353
Tizenöt közösségi tévé és rádió nyert támogatást a médiatanácstól műszaki fejlesztésre.

Tizenöt közösségi televízió és rádió nyert 35,6 millió forintot a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsától műszaki fejlesztésre a technikai modernizációra kiírt pályázaton.


Az NMHH csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Magyar Média Mecenatúra program keretében a Balmazújváros Televízió, a budapesti székhelyű Bonum TV, a budai Hegyvidék Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a TV Szentendre, a szintén szentendrei VKC TV és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV részesült támogatásban. 
A közösségi rádiók közül a Magyar Katolikus Rádió debreceni és székesfehérvári adója, valamint a Mária Rádió celldömölki és veszprémi adója kapott támogatást, a kisközösségi adók közül a szombathelyi Credo Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, az Első Pesti Egyetemi Rádió és a Rádió Szentendre nyert el támogatást műszaki fejlesztésre.

Forrás:pixabay.com

Közleményében az NMHH megjegyezte, hogy a médiatanács 2011 óta 215 alkalommal összesen 582,6 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat a műszaki feltételek biztosítása érdekében.

A médiatanács legutóbbi ülésén döntött arról is, hogy a Dzsungel mentőakció munkacímű, egy amerikai magyar színház beugró színészeiről szóló dokumentumfilm azonnali helyszíni forgatásához közel kétmillió forintos támogatást ad az Escher Károly-pályázat keretében.

A grémium eredménytelennek ítélte az Esztergom 98,1 MHz-es rádiós frekvenciára kiírt pályázatot, miután mindkét pályázó ajánlata érvénytelen volt.

A médiatörvényben előírt műsorkvóta-kötelezettségek 2015-ös alulteljesítése miatt a médiatanács tíz helyi közösségi televízióra bírságot szabott ki, és egy televíziót figyelmeztetett a szabályok betartására. A szombathelyi Credo Rádió 10 ezer forint bírságban részesült egy hatósági ellenőrzés alapján megindított eljárásban amiatt, hogy a közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó műsorok aránya kisebb, az ismétlések aránya pedig nagyobb volt a szerződésében vállaltaknál, illetve a törvényben előírtaknál.


Hozzászólások