Keresés
-18O
Veszprém
2020.06.04., csütörtök (Bulcsú)

Veszprémi tűzoltó is diadalmaskodott a favágók versenyén

MTI- 2016.09.08. 16:00
552
A kedden Ropolypusztán megrendezett IV. Országos Tűzoltó Favágóversenyen 19 csapat indult el.

Bár heves zivatar és szél tombolt, ezúttal nem ezek az időjárási tényezők gondoskodtak a farönkök döntéséről. A felhőszakadástól védve, a sátrak oltalmában, röpke másodpercek alatt fordították meg a versenyzők a motorfűrészek vezetőlemezét, majd a rögzítő csavarok rászorítását követően az asztalon csapódó nyomatékkulcs állította le a stopperórát. Az égi áldás csillapodásával a kombinált verseny is elrajtolt.

A verseny célja, hogy a megmérettetés során a tűzoltók összemérjék a motorfűrész-használat terén szerzett jártasságukat, törekedve az eszköz precíz használatára, természetesen a munkavédelmi előírások betartásával.

{iembed f=1}

A döntés versenyszámban Lenti Tamás (Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) lett a legeredményesebb, míg a motorfűrész vágószerkezetét a leggyorsabban - 16,80 másodperc alatt - Vastag Roland (Barcs Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság) cserélte le, így ők állhattak a stílusosan farönkökből épített dobogó tetejére.

A kombinált versenyszámban az Encs Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata bizonyult a legeredményesebbnek, így az ő kezükben csillogott a legjobbnak járó kupa. Az összesített csapatversenyben pedig a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata hódította el a legjobbnak járó kupát.

Forrás és további részletek: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások