Keresés
-18O
Veszprém
2020.06.04., csütörtök (Bulcsú)

Vigyázat! Így vernek át a telefonos csalók!

Offmedia- 2016.08.27. 10:00
375
A rendőrség segít, hogy ne válj áldozattá!

A Várpalotai Rendőrkapitányság a városi könyvtárban tájékoztatta a lakosságot, Ne essen csalók áldozatává! címmel.

Bartók Judit rendőr százados 2016. augusztus 25-én délelőtt az érdeklődőknek elmondta, hogy az elmúlt időszakban több sértett tett feljelentést a rendőrségen, mert telefonon azt közölték vele: nyereményjátékon készpénzt nyert. A többnyire rejtett számról érkező, nagyobb nyereménnyel kecsegtető telefonhívások tartalmának a sértettek eleget tettek és a készpénzfelvevő automatáknál a hívó által kért tranzakciókat végrehajtották. Valamennyi esetben a hívott felek rövid időn belül szembesültek azzal, hogy csalás áldozatává váltak.

{iembed f=1}

A megelőzési előadó felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy előzetesen érdeklődjenek a telefontársaságnál a nyereményjáték valódiságáról, és magánszámról érkező telefonhívás esetén, nyeremény átvételére hivatkozással semmiképp ne kezdeményezzenek készpénzátutalást, feltöltést. A rendőrnő röviden említést tett arról is, hogy a téli időszakra történő felkészüléskor a tűzifa megvásárlásával is fokozott óvatossággal járjon el mindenki.

A téli tüzelőanyag megvásárlásához megbízható forrást kell választani, ahol számla kiállítására lehetőség nyílik. A vételár kiegyenlítése előtt tisztázható a tűzifa fajtája, illetve az, hogy rönk vagy ömlesztett formában történik a szállítás, melynek részét képezi az áru lerakodása is. Az áldozattá válás megelőzése érdekében szükséges, hogy a hozzátartozók nyújtsanak segítséget az idős személyeknek a tüzelő beszerzéséhez, illetve legyenek jelen a szállításkor és a számla ellenében történő vételár kiegyenlítésekor.

Hozzászólások