Keresés
-18O
Veszprém
2019.05.20., hétfő (Bernát, Felícia)

Villámcsapástól gyulladt ki a gyerekekkel teli tábor

Offmedia- 2016.07.25. 11:40
400
Veszprém megyében az elmúlt héten 64 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez.
Ebből 28 esetben vonultak műszaki mentésre és 9 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 27 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Közúti közlekedési baleset történt kedden reggel a 82-es főút Veszprém és Gyulafirátót közötti szakaszán, július 18-án. Részletek itt.

Gázpalackok is voltak abban a melléképületben, ami július 18-án délután gyulladt ki Balatonfűzfőn. Részletek itt.

Zúzott követ szállított az a tehergépjármű, amely július 19-én délután csapódott árokba Devecser térségében, a 8402-es számú úton. Részletek itt.

Közúti közlekedési baleset történt július 21-én az esti órákban a 73-as számú úton, Csopak térségében. Részletek itt.

Kigyulladt egy könnyűszerkezetes, 150 négyzetméter alapterületű családi ház Ajkán, a Dózsa György utcában, július 22-én éjszaka. A ház három lakója időben kimenekült az épületből, és a közeli, a tűz által veszélyeztetett istállóból is kiengedte az állatokat. Az ajkai tűzoltók három vízsugárral oltották az épületet. Személyi sérülés az eset kapcsán nem történt.

Villám csapott egy faházba egy tábor területén, Balatonalmádiban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában, július 23-án hajnalban. A 40 négyzetméteres épület lángba borult, a balatonfűzfői és a veszprémi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el. A táborban 99-en tartózkodtak, közülük 88-an táborozó gyermekek, akik közül hárman enyhe füstmérgezést szenvedtek, míg egy kísérőt könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. A tábor területén 13 faház található, ebből egy égett ki, de lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a másik 12 épületre


Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó Eplénynél, a 82-es számú főúton, július 24-én délután. A műszaki helyszínre a zirci önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a gépkocsit. A balesetben senki sem sérült meg, az érintett útszakaszon csak az egyik sávban haladhatott a forgalom.

Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások