Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.21., szerda (Orsolya)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Visszakerülnek-e az intézményekhez a VKSZ Zrt. és a VeInSzol által ellátott működtetési feladatok?

Visszakerülnek-e az intézményekhez a VKSZ Zrt. és a VeInSzol által ellátott működtetési feladatok?

Offmedia- 2017.01.11. 12:23
764
Gerstmár Ferenc, LMP-s képviselő a januári közgyűlésen az alábbi interpellációt nyújtja be, várva a polgármester válaszát.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2012 őszén döntött az összevont intézményirányítási modell 2013. január 1-i bevezetéséről: az egységes új szolgáltató központ, az Intézményi Szolgáltató Szervezet (ISZSZ, azóta VeInSzol) létrehozásáról, illetve a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. feladatainak bővítésről. Ettől az intézkedéstől a városvezetés hosszabb távon több százmillió forint megtakarítást várt.

Tavaly decemberben került a közgyűlés elé az átadás-átvételi megállapodás jóváhagyása a Veszprémi Tankerületi Központtal, valamint a VKSZ Zrt.-vel megkötött keret-megállapodás (üzemeltetési szerződés) módosítása a köznevelési intézmények működtetése tárgyában. Az iskolák működtetése állami kézbe került. Az előterjesztés tartalmazta, hogy az önkormányzat fenntartásában megmaradó intézmények üzemeltetési és működtetési feladatait a jövőben is a VKSZ Zrt. látja el az önkormányzattal kötött szerződés alapján, a már meglevő, és kialakíttatott kapacitásait is figyelembe véve. Ennek a helyzetnek a felülvizsgálatára és átgondolására a jövőben akkor kerülhet sor, ha az intézmények közvetlen feladatkörébe való visszakerülése azt indokolja.

Vannak-e arra vonatkozó tervek, hogy ez megtörténjen? Elképzelhető-e, hogy a Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezet által ellátott feladatok is visszakerüljenek az intézményekhez? Ha igen, milyen mérleggel zárulhat a négy évvel ezelőtt bevezetett rendszer működése?

Hozzászólások