Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.04., szombat (Ulrik)

Vizsgálatot indítványoz az LMP a bűzölgő hulladéklerakó kapcsán

Offmedia- 2016.12.13. 17:58
1110
5 éves működés után egyébként is érdemes egy átfogó vizsgálatot tartani, de a bűzhatás most különösképp indokolja - írja az indítványban Gerstmár Ferenc.

Átfogó vizsgálat kezdeményezésére nyújtott be indítványt a a 2016. december 15-i közgyűlésre Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő (LMP), a királyszentistváni hulladékkezelő központ üzemeltetésére vonatkozóan.

A határozati javaslatban Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás tagja teljes körű vizsgálatot kezdeményez független szakértők bevonásával a királyszentistváni hulladékkezelő központ üzemeltetésére vonatkozóan. Felkéri a polgármestert, hogy a vizsgálat elindításához szükséges lépéseket tegye meg, a 2017. januári közgyűlésen pedig adjon tájékoztatást az ügy előrehaladtáról.

Mindezt úgy indolkolja, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya a 2016-os évben több ellenőrzést végzett a királyszentistváni hulladékkezelő központ működésével kapcsolatban. Olyan problémákat tárt fel bűzhatással összefüggésben, amelyeket - lakossági jelzések alapján - a mai napig nem oldottak meg.

Hozzászólások