Keresés
-18O
Veszprém
2019.07.23., kedd (Lenke)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Vonatbalesethez, felrobbant gázpalackhoz is vonultak a tűzoltók múlt héten

Vonatbalesethez, felrobbant gázpalackhoz is vonultak a tűzoltók múlt héten

Offmedia- 2016.07.12. 17:50
241
Ez történt a múlt héten a katasztrófavédőknél.
Veszprém megyében az elmúlt héten 42 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez. Ebből 14 esetben vonultak műszaki mentésre és 14 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 14 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Leborult egy üdítőitalokat szállító kamion rakománya a 8-as főút veszprémi csomópontjánál, július 4-én este. A rakomány szétszóródott az úttesten, a szétszóródott rekeszek és az üvegszilánkok miatt, járhatatlan volt az érintett útszakasz. A műszaki mentést a veszprémi hivatásos tűzoltók végezték, akik kézi szerszámokkal szüntették meg a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg.

2016. július 5-én érkezett a jelzés a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletére, hogy Zirc határában lábon álló gabona égett, a tűz pedig egy erdősávot valamint munkagépeket is veszélyeztetett.

Forrás:pixabay.com

Veszprémből a hivatásos tűzoltókat riasztották Nemesvámosra, ahol kigyulladt egy negyven négyzetméter alapterületű melléképület, július 5-én. A tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalack felrobbant, de a tűz nem terjedt át más épületrészekre. A tűzoltók áramtalanították a teljes terjedelmében égő melléképületet, a tüzet három vízsugárral eloltották. A tűzeset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délután a Devecsert Noszloppal összekötő úton, július 9-én. A balesethez az Ajkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységeit riasztották. A helyszínen egy könnyű, valamint egy súlyos, eszméletlen ember volt. A beavatkozás során a mentőszolgálat munkatársaival együttműködve, feszítővágó berendezés igénybevételével szabadították ki az eszméletlen sérültet az összeroncsolódott gépjárműből, őket kórházba szállították. A beavatkozás ideje alatt a rendőrség az érintett útszakaszt teljes terjedelmében lezárta, a műszaki mentés után megindulhatott a forgalom mindkét forgalmi sávon.

2016. július 10-én, a Balatonfőkajári felső vasútállomás közelében, egy fényjelző készülékkel ellátott vasúti átjáróban egy személyvonat és egy mezőgazdasági vontató balesetéhez riasztották a Balatonfűzfői Hivatásos Tűzoltóparancsnokság valamint a Polgárdi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság egységeit.

Hozzászólások