Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.21., szerda (Orsolya)

#Sohavégetnemérős: Veszprém is feltűnik a Wellhello filmjében

Offmedia- 2016.11.02. 14:35
2188
Elkészült a #Sohavégetnemérős – Történetek Wellhello-ra c. zenés játékfilm, melynek alkalmából sajtótájékoztatót tartottak szerdán Budapesten, ahol Brányi Mária Veszprém alpolgármestere is jelen volt.

A Wellhello tagjai (Fluor és Diaz) elmondta: "Sűrűn kapunk esküvői videókat, leveleket, visszajelzéseket, hogy jó volt megélni a dalainkra egy-egy szakítást, szerelmet vagy épp összejövetelt. Kicsit úgy érezzük a film által, mintha beleleshetnénk néhány ilyen történetbe. Minket elvarázsolt és nagyon izgatottak vagyunk, reméljük, hogy megfelelő lenyomatot tudtunk adni a generációnkról."

Tiszeker Dániel rendező kiemelte: "19 nap alatt forgattunk le egy nagyjátékfilmet 5 különböző városban (Debrecen, Veszprém, Budapest, Zamárdi, Sopron), ami szinte lehetetlen, nekünk mégis sikerült, pedig legtöbbünk első nagyjátékfilmjét készítette.

A veszprémi Óváros is feltűnik a filmben

Remek stábbal dolgoztunk, a tempó ellenére jó hangulatú volt a forgatás. Sikerült létrehoznunk azt a képi világot, amit a film operatőrével, Pataki Ádámmal elképzeltünk: mind a hat történet más hangulatú és más stílusú, ugyanakkor a film egészében véve egységes vizuális koncepciót tükröz" - mondta a rendező.

Forrás:Természetesen a Balatont sem hagyták ki a filmből

És akkor egy kis ízelítő a filmből:


Premiereként a Wellhello bemutatta a film azonos c. betétdalát és a hozzá tartozó videóklipet is:

A színikritikusok legígéretesebb pályakezdő díját a #Sohavégetnemérős három főszereplője is elnyerte: Orosz Ákos jelenleg a Vígszínház Bűn és Bűnhődés c. előadásában főszerepet játszik, Ötvös András a Katona József Színház társulatának tagja, Lábodi Ádám a székesfehérvári Vörösmarty Színházban szerepel. Mindhárman Junior Prima-díjas színművészek, Molnár Nikolett pedig az idén Jászai Mari-díjat is kapott. A többi fiatal főszereplők közül Mészáros Blanka a Katona József Színházban játszik, Trecskó Zsófia a Madách Színházban, Zsigmond Emőke az Örkény Színház színésze, Hartai Petra pedig a Szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának tagjaként elnyerte a 2016. év legígéretesebb fiatal színművészének járó Arany Medál-díjat. A filmben főszerepet kapott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen és a Kaposvári Egyetemen frissen végzett színészgenerációjának több tagja is: Dékány Barnabás (TÁP Színház, Átrium Film-Színház, Belvárosi Színház), Tóth János Gergely (Kaposvári Csiky Gergely Színház), Molnár Gusztáv (Stúdió K, Nézőművészeti Főiskola, Terminál Workhouse) és a SZFE-n tanuló Lukács Dániel.

A 2016. december 1-től látható majd a magyar mozikban.

Hozzászólások