Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.21., szerda (Orsolya)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Segítsünk élelmiszerrel a rászoruló családokon az ünnepek előtt!

Segítsünk élelmiszerrel a rászoruló családokon az ünnepek előtt!

MTI- 2016.11.23. 14:46
621
Idén is megszervezi hagyományos, karácsonyi élelmiszeradomány-gyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amely november 25-én, 26-án és 27-én országszerte csaknem 120 település majdnem 200 nagyáruházában várja a lakosság élelmiszeradományait.
Forrás:Getty / Europress

Az Élelmiszerbank célja, hogy a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, civil és vállalati önkéntes összefogással a lehető legtöbb rászoruló karácsonyát tegye szebbé élelmiszeradományok segítségével - tájékoztatta szerdán az egyesület az MTI-t, jelezve, hogy a karitatív gyűjtéshez idén is csatlakoztak a Centrál Színház művészei, mások mellett Pokorny Lia és Papp János.

Az Élelmiszerbank november 25-én, pénteken 15 és 20 óra között, november 26-án, szombaton 8 és 19 óra között, november 27-én vasárnap 8 és 18 óra között várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte csaknem 120 településen.

Az akció keretein belül az Auchan, a METRO és a Tesco üzletláncok biztosítják a helyszínt nagyjából 200 áruházukban, ahol az Élelmiszerbank önkéntesei várják az élelmiszeradományokat, elsősorban alapvető tartós élelmiszereket.

Az összegyűjtött adományokat az egyesület karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtőhelyek közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

A CIB Bank főtámogatásával megvalósuló akció lebonyolításában hozzávetőlőeg ötezer önkéntes vesz részt, köztük a bank csaknem 250 munkatársa.

Az egyesület tavalyi karácsonyi adománygyűjtő hétvégéjén mintegy 270 tonna tartós élelmiszer, egyebek között konzerv, étolaj, cukor, csokoládé, tartós tej, bébiétel, tészta és liszt gyűlt össze. Ebből a mennyiségből csaknem 40 ezer csomagot állítottak össze és juttattak el karitatív szervezeteken keresztül a rászoruló családoknak.

Az idei adománygyűjtésben részt vevő áruházak listáját a Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapján lehet megnézni.

Hozzászólások