Keresés
-18O
Veszprém
2020.11.26., csütörtök (Virág)

55 év alatt készült el egy autópálya

MTI- 2016.12.23. 16:14
1460
Már az állami tehetetlenség szimbólumának számított.

A munkálatok elkezdése után 55 évvel hivatalosan is elkészültnek nyilvánították a Salerno-Reggio Calabria autópályát, a fő dél-olaszországi közlekedési tengelyt, amelynek elhúzódó befejezése az állami tehetetlenség szimbólumának számított Olaszországban. 

 

A Nápoly térségét az olasz csizma orrával összekötő 443 kilométeres A2-es autópályát csütörtökön avatták fel hivatalosan is az utolsó hiányzó szakasz, egy Cosenzához közeli 600 méteres alagút (Galleria Laría) átadásával.


Az esemény alkalmából az eddig A2-nek hívott, csigalassúsággal épülő autópályát átnevezték A3 Autostrada del Mediterraneóra. Az Anas olasz közútkezelő szerint az átkereszteléssel is jelképezni akarják a szakítást az "örök befejezetlenség" bélyegével, a Smart Road (Okosút) technológiával működő A3-as "Mediterrán Autópálya" a korszerűség és a hatékonyság példája lesz.

Az autópályának eredetileg 1972-re kellett volna elkészülnie. 1974-ben át is adták a forgalomnak, de nem minden szakasza készült el, más szakaszok pedig jelentős javításra szorultak. Bár az örök tamáskodók szerint a sztráda valójában még messze van a teljes befejezéstől, az illetékesek szerint a jövőben már csak karbantartási munkákat végeznek rajta.

A hegyes vidékeket átszelő A3-as autópályán 190 alagút és 480 híd, viadukt vagy felüljáró épült.

 

Hozzászólások