Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)

A Zsivány Egyes jól startolt Amerikában

MTI- 2016.12.18. 10:10
723
Csak a premieren 29 millió dollár értékben váltottak jegyet.

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet című produkcióra csütörtökön, forgalmazása bevezető napján 29 millió dollárért (8,7 milliárd forintért)váltottak jegyet az észak-amerikai nézők - közölte a filmet gyártó Disney filmstúdió.

 

Idén ez volt a legnagyobb csütörtöki bevétel, a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala 27,7 millió dollárt, az Amerika kapitány: Polgárháború 25 millió dollárt keresett az első napján. A Zsivány Egyes ugyanakkor nyomába sem ért a Star Wars: Az ébredő Erő című, tavaly a mozikba került kasszasikernek, amely bemutatása napját 57 millió dolláros (17 milliárd forintos) jegyeladással zárta.


A Gareth Edwards rendezésében forgatott, az 1977-es Csillagok háborúja cselekménye előtt játszódó Zsivány Egyes az első a Star Wars-univerzumot kitágító, a sorozattól különálló filmek sorában, amelyek a Disneynél születnek.

A Zsivány Egyes jegyeladásai a stúdió becslése szerint a hétvégén meghaladhatják a 130 millió dollárt (39 milliárd forintot). Ha ez bekövetkezik, Az ébredő Erő után ez lehet majd minden idők második legnagyobb jegybevételt hozó decemberi debütálása. A hetedik Star Wars-epizód premierhétvégéjén 247,9 millió dollárt (74 milliárd forintot) gyűjtött a mozipénztáraknál.

 

Hozzászólások