Keresés
-18O
Veszprém
2020.07.14., kedd (Örs, Stella)

Depardieu szerint Franciaország egy "idióták lakta Disneyland"

MTI- 2016.09.22. 20:50
765
Franciaországot idióták lakják, akik bort és büdös sajtot gyártanak a turistáknak.

Gérard Depardieu megerősítette, hogy többé nem tekinti magát franciának és hogy szerinte hazája egy Disneylanddé vált a külföldiek számára.

 

Az Innocent című életrajzi könyve olaszországi megjelenése alkalmából a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjújában a francia filmsztár újfent magasztalta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki - szerinte - a "huligán oldalát" becsüli őbenne.

Depardieu már nem tartja magát franciának
Forrás:wikipedia
Arra a kérdésre, hogy még franciának tartja-e magát, a színész nemmel válaszolt és világpolgárnak mondta magát. "Franciaország hovatovább egy külföldieknek szóló Disneylanddé válik; idióták lakják, akik bort és büdös sajtot gyártanak a turistáknak. Nincs többé szabadság, az emberek manipulálva vannak" - fejtegette.
Lesújtó véleménye van a film világáról is. "A mozi nem létezik többé. A szórakoztatás világa van, amelyben az amerikaiak által terrorizált emberek már azt sem tudják, milyen nyelven beszéljenek. Van tíz sztár, és mind amerikai, akiknek különleges effektusokkal telezsúfolt filmjei valójában játékok, a filmvilág többi része pedig küzd a puszta létéért".

Az olaszokat dicsérte, mert szerinte ők nem vesztették el kultúrájukat, identitásukat. "Ellentétben fél Európával, amely a migránsoktól való félelmében kicsit fasiszta lett".
Putyinban nem lát semmi hibát és hozzá hasonló "igaz emberként" említette meg Fidel Castrót is. A kommunizmusról azt mondta, hogy az "nem egy eldobandó ideológia", bár elismerte, hogy "jelenleg nem létezhet". Az amerikaiakról azok vélt történelmi bűneit sorolta fel.

 

Hozzászólások