Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.04., péntek (Borbála, Barbara)

Sokan meghaltak földrengésben Indonéziai partjainál

MTI- 2016.12.07. 06:28
606
A 6,5-es erősségű földrengésben legkevesebb húsz ember meghalt.

A Richter-skála szerint 6,5-es erősségű földrengés rázta meg szerdán az indonéziai Szumátra szigetének északnyugati részét, a legújabb jelentések szerint a halálos áldozatok száma 92-re emelkedett, és csaknem 300 ember megsérült.


A földrengés központja a tengeren, tíz kilométer mélyen volt, 92 kilométerre keletre Banda Aceh városától.
A rengést legalább öt utórengés követte. Az emberek pánikba estek, házaikból kirohantak az utcákra és a magaslatokon kerestek menedéket szökőártól tartva.
Több mint 200 lakóház és üzlet, valamint 14 mecset dőlt össze, sokan a romok alá szorultak, őket a mentőalakulatok próbálják meg kimenteni.


{instagram}BNsiokpAdUr{/instagram}


Tatang Sulaiman, Aceh tartomány rendőrparancsnoka a dpa hírügynökség tudósítójának telefonon elmondta, hogy a tartományban 92-en haltak meg, többségük az epicentrum, Pidie Jaya település környékén. A halottak között gyerekek is vannak.
A hatóságok nem rendeltek el szökőár veszélyére figyelmeztető riadót.
Idén júniusban egy hasonló erősségű földrengésben nyolcan haltak meg Szumátra nyugati partvidékén.
Indonézia a csendes-óceáni "tűzgyűrűn" fekszik, ahol gyakoriak a földrengések, illetve a vulkáni kitörések. Tizenkét éve, 2004 decemberében egy 9,3-as erősségű földrengés volt Szumátra szigetétől nyugatra az Indiai-óceán mélyén, és a földmozgást követő szökőár az óceánnal határos tizennégy országban összesen legalább 230 ezer halálos áldozatot követelt, és kétmillió embert tett földönfutóvá.


Idén júniusban egy hasonló erősségű földrengésben nyolcan meghaltak Szumátra nyugati partvidékén.

Indonézia a csendes-óceáni "tűzgyűrűn" fekszik, ahol különösen gyakoriak a földrengések, illetve a vulkáni kitörések. Tizenkét éve, 2004 decemberében egy 9,3-as erősségű földrengés történt az indonéziai Szumátra szigetétől nyugatra az Indiai-óceán mélyén, és a földmozgást követő szökőár az óceánnal határos tizennégy országban összesen legalább 230 ezer halálos áldozatot követelt, valamint kétmillió embert tett földönfutóvá.


Hozzászólások