Keresés
-18O
Veszprém
2020.09.29., kedd (Mihály)

Több százezer játék lepte el egy német sziget partjait

MTI- 2017.01.05. 23:38
2005
Kinder-tojások kapszulái és Lego-kockák sodródtak Langeoog partjaira.

Kinder-tojások játékokat rejtő apró műanyag kapszulái és Lego-kockák lepték el a Keleti-Fríz-szigetekhez tartozó Langeoog partjait.

Forrás:Polizei Aurich/Twitter

A több százezer játék valószínűleg egy konténerből szabadult ki, amely egy szerdai heves viharban a vízbe esett egy teherhajóról. A kis kapszulák több kilométer hosszan beterítik a sziget partjait. Rajtuk kívül számos egyéb csomag is úszik a vízben. "Ez így már nem tréfa, hanem környezetszennyezés, és különösen nagy veszélyt jelent az állatok számára" - fogalmazott csütörtökön Uwe Garrels polgármester.

A partra vetődött kapszulákat nem borítja a hagyományos csokoládé, de bennük van a kis játék. A szigeten sok turista tartózkodik, így sok felnőtt és gyerek indult a tengerpartra ezúttal nem kagylóhéjat, hanem tojást gyűjteni.
A hatóságok a "langeoogi húsvét" nevet adták az esetnek. A vízirendőrségnek tudomása van egy hajóról, amely öt konténert veszített el a viharban. 

A sziget lakói akciót kezdeményeztek a műanyag szemét összegyűjtésére, a város vezetése által rendelkezésre bocsátott zsákokba gyűjtötték a műanyagot. Zsákok százai teltek meg tojásokkal, Lego-kockákkal, de az összegyűjtött szemét között akadt Star Wars-figura, kerékpáralkatrész és hálózati csatlakozó is.


Hozzászólások