Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.26., hétfő (Dömötör)

Zuckerberg félmillió eurót adományozott a földrengés érintettjeinek

MTI- 2016.08.29. 21:30
760
A Vatikánban fogadta a pápa a Facebook atyját és feleségét.

Félmillió eurót (csaknem 155 millió forintot) adományozott a vöröskeresztnek a közép-olaszországi földrengés érintettjeinek megsegítésére Mark Zuckerberg, a Facebook internetes közösségi portál társalapítója és elnök-vezérigazgatója, akit feleségével együtt hétfőn a Vatikánban magánaudiencián fogadott Ferenc pápa.

{instagram}BJs3VQPjuIa{/instagram}

 

"Amikor értesültem a földrengésről, nagyon a hatása alá kerültem. Egyből azt kérdeztem magamtól, miként segíthetek" - mondta Zuckerberg hétfő délután a tekintélyes római LUISS (Libera Universita Internazionale degli Studi Sociali) egyetem hallgatóival folytatott találkozón.

A Facebook milliárdos társalapítóját és feleségét, Priscilla Chant előzőleg a katolikus egyházfő fogadta. A Vatikán közleménye szerint a találkozón arról volt szó, hogy miként lehetne segíteni a legszegényebbeknek.

{instagram}BJpYCCbhGqr{/instagram}

"A pápa és Zuckerberg arról beszélgetett, hogy a telekommunikációs technológia hogyan enyhítheti a szegénységet és támogathatja a találkozás valódi kultúráját" - tájékoztatott a Szentszék.

Zuckerberg a nap folyamán találkozott Matteo Renzi olasz kormányfővel is a római miniszterelnöki hivatalban, a Chigi-palotában.

{instagram}BJstPMWAMUv{/instagram}

A múlt szerdán bekövetkezett, 6,2-es erősségű földrengés miatt legalább 290-en vesztették életüket. Az egyik legsúlyosabban érintett település, Amatrice áldozatainak gyászszertartása kedd délután lesz a kisváros egyik területén. Előzőleg szóba került az is, hogy a ceremóniát a közeli nagyobb város, Rieti repülőterén tartják meg, de ez kiváltotta a hozzátartozók tiltakozását.

 

Hozzászólások