Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.28., szerda (Simon, Szimonetta)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • A Vad Fruttik frontemberéről szól majd a Pannon Várszínház ősbemutatója

A Vad Fruttik frontemberéről szól majd a Pannon Várszínház ősbemutatója

MTI- 2016.09.15. 12:44
770
Hét bemutatója lesz a jövő évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak.

Hét premierrel, köztük egy ősbemutatóval készül a jövő évadra a veszprémi Pannon Várszínház - mondta el a városban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján a színház igazgatója. 

 

Vándorfi László elmondta, hogy a jövő évad kínálatában nagyrészt zenés darabok szerepelnek, de a zenés szórakoztatáson kívül nagy hangsúlyt kapnak a gyermekeknek és fiataloknak szóló előadások is. 
Kortárs ősbemutatóra készül a társulat a Vad Fruttik zenekar frontemberéről, Likó Marcellről megjelent azonos című könyv színpadra állításával. A Veszprémben élő és alkotó Géczi János könyve alapján létrehozott és a Vad Fruttik zenekar dalai által kísért Bunkerrajzoló című zenés játékot a tánc és a képzőművészet eszközei is színesítik - hangsúlyozta Vándorfi László.

Forrás:http://www.pannonvarszinhaz.hu/

Az igazgató elmondta, hogy a Mária Evangéliuma című rockoperával nyitják az évadot, a Bunkerrajzoló című zenés játékot pedig Rejtő Jenő, Színház az egész.című kabaréja követi majd.

A szabin nők elrablása című vígjáték után A Pál utcai fiúk című musical kerül közönség elé, amelynek érdekessége, hogy nem gyermekekre, hanem fiatal emberekre íródott és Veszprémben lesz az első vidéki bemutató - mondta.

Vándorfi László arról is beszélt, hogy az 1956-os forradalom ünnepére a Tizenkettő és.című előadással készül a színház, amelyet a Keksz együttes zenéje kísér valamint lesz egy vándorkiállítás, melyet Stefanovits Péter szerkesztett képzőművészeti alkotásokból.

A gyermekeknek szól a Fehérlófia című zenés mesejáték és az Emil és a detektívek című előadás valamint a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Play című vendégjátéka.

Az igazgató szólt arról is, hogy jövő héten csütörtökön mutatják be a Veszprémi Táncműhely előadását, Krámer György, Faun Nimfa, Danaida című táncjátékát.

A 16. évadba lépett Pannon Várszínház ebben a naptári évben mutatja be a századik előadását - fűzte hozzá az igazgató.

 

Hozzászólások