Keresés
-18O
Veszprém
2020.02.25., kedd (Géza)

Csermák 100 - Így folytatódik a jubileumi ünnepségsorozat

Offmedia- 2016.11.24. 22:42
452
A 100 éves iskola tovább ünnepel.

Forrás:Off Média

Bár szombaton megvolt a jubileumi év legnagyobb rendezvénye, a hangverseny, a Csermák iskola ünnepségsorozata itt nem ért véget.

A Gyökerek és szárnyak címmel rendezett beszélgetéssorozaton az iskola egykori növendékeinek életével ismerkedhetnek az érdeklődők - számolt be róla az intézményvezető, Molnár Péter.

A következő meghívott Hites Gábor teológus és Juhász-Laczik Albin bencés atya, beszélgetőpartnerük Balla Emőke, a Napló újságírója. A beszélgetés során Pituk Gábor Schubert: Á-dúr szonátájának I. tételét adja elő zongorán december 5-én, 17 órakor a zeneiskola Auer-termében.

Hites Gábor a veszprémi zeneiskolában Egyed Józseftől tanult meg klarinétozni. Középiskolai tanulmányait is Veszprémben, a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte. Teológiát a Sole Scripture Teológiai Főiskolán végzett. Tanulmányai elvégzése után az újszövetségi görög nyelv, majd később a római levél tantárgyat tanította. A bibliai ismeretterjesztő előadások mellett lelkigondozói, lelkipásztori szolgálatot végez.

Juhász-Laczk Albin a zeneiskolában zongorát tanult Zalavári Istvánnénál. Középiskolai tanulmányait a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban végezte, Svájcban, majd az Egyesült Államokban tanult teológiát. Ezt követően történelem és angol szakos diplomát szerzett az ELTE hallgatójaként, majd doktori címet szerzett a PPKE  Jog és Államtudományi Karán. 

Kutatási témája a modern szerzetesjog partikuláris fejlődése. 2007 óta tanít a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, 2011 óta helyettes.


Hozzászólások