Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.21., szerda (Orsolya)

Ez a film érdekelte a legtöbb mozinézőt a hétvégén

MTI- 2016.10.10. 10:52
513
Az első helyen egy thriller áll.

A lány a vonaton című thrillerre volt kíváncsi a hétvégén a legtöbb észak-amerikai mozinéző: a Paula Hawkins bestselleréből készült produkcióra 24,7 millió dollárért (6,7 milliárd forintért) váltottak jegyet.

 

Az Emily Blunt főszereplésével forgatott film pénteken debütált az amerikai mozikban, akárcsak Nate Parker The Birth of a Nation című történelmi drámája, amely viszont mindössze 7,1 millió dolláros (kétmilliárd forint) bevétellel zárta a hétvégét.

Parker filmje, amely a Nat Turner vezette rabszolgalázadást idézi fel, a Sundance Filmfesztivál szenzációja volt, de forgalmazására, úgy tűnik, hatással van a rendező múltjából ismét felmerült ügy, egy diákkori nemi erőszak vádja, amely alól annak idején felmentették, ám az áldozat a közelmúltban öngyilkosságot követett el. A történtek a film és alkotója Oscar-esélyeit is csökkenthetik.


A hétvégi kasszasikerlistán a második helyre került Tim Burton új meséje, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 15 millió dolláros (négymilliárd forintos) jegyeladással.

A Mélytengeri pokol című katasztrófafilm 11,7 millió dollárral (3,2 milliárd forinttal) növelte eddigi bevételeit, így két hét alatt 38,5 millió dollárt (10,5 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál, ami meglehetősen gyenge eredmény tekintettel arra, hogy a produkció költségvetése 120 millió dollár volt.

A lista negyedik helyét 9,1 millió dollárral (2,5 milliárd forinttal) A hét mesterlövész remake-je foglalta el, a western észak-amerikai premierje óta 76 millió dolláros (20,7 milliárd forint) bevételt ért el. A Gólyák című animációs film 8,4 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal) zárkózott fel az ötödik helyre.

 

Hozzászólások