Keresés
-18O
Veszprém
2020.02.25., kedd (Géza)

Ezekkel a programokkal ünnepel a 100 éves Csermák iskola

Offmedia- 2016.11.18. 09:40
768
A jubileumi hangversenyt Ókovács Szilveszter nyitja meg, a beszélgetéssorozaton pedig az iskola egykori növendékei vesznek részt.

Ahogy arról már beszámoltunk, a 100 éves Csermák Antal Zeneiskola jubileumi rendezvénysorozattal készül az ünnepre.

Az éves rendezvény részeként havonta tartanak Gyökerek és szárnyak néven beszélgetős estet, ahol az iskola volt növendékeivel beszélgetnek az érdeklődők. A következő vendég november 18-án 17 órakor dr. Freund Tamás akadémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatója. Beszélgetőpartnere Molnár Péter intézményvezető.

Freund Tamás neurobiológus az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa, akinek kiemelkedő tudományos eredményeit több rangos hazai és nemzetközi díjjal is elismerték. 2011-ben az agykéreg, különösen a tanulási és memóriafolyamatokban kulcsfontosságú hippocampus ideghálózatának szerveződését és működését feltáró kutatási eredményeiért két másik akadémikussal, Buzsáki Györggyel, és Somogyi Péterrek közösen elsőként kapta meg az "agykutatás Nobel-díjának" is nevezhető Agy díjat.

A jubileumi rendezvénysorozat egyik legnagyobb eseménye a hangverseny lesz. November 19-én a Hangvillában rendezik meg a programot 18 órától. A koncert műsorát a Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány segített összeállítani. A hangverseny közreműködői mind egykori tanítványok. A két félidős program első részében születésnapi ünnepség, és köszöntőbeszédek hangzanak majd el. A második részben egy meglepetés következik, amiről titokzatosan csak csak annyit árultak el, hogy nem egy hagyományos, "ülős" este lesz.

Az esten köszöntőt mond: Porga Gyula polgármester, Szauer István a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Veszprémi Tankerületének igazgatója, és Molnár Péter, a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI intézményvezetője. A hangversenyt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója nyitja meg, a moderátor pedig Bolla Milán, a Bartók Rádió műsorvezetője lesz.

A program:

Természetesen a jubileumi tanévben is megrendezik a Csermák napokat, ami idén az ünnep részeként gazdagabb lesz a megszokottakhoz képest. A május 15-19. között megrendezendő programon tanári hangverseny, növendékhangverseny, hangszerbemutató és Csermák-díj átadás is lesz.

Hozzászólások