Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.01., csütörtök (Malvin)

Így folytatódik a 100 éves zeneiskola ünnepi műsora

Offmedia- 2017.01.01. 18:00
1001
A Gyökerek és szárnyak előadás következő beszélgetését január 6-án rendezik.

A 100 éves Csermák Antal Zeneiskola 2017. január 6-án 17:00 órai kezdettel rendezi Gyökerek és szárnyak című sorozatának következő beszélgetését.

A meghívott vendég M. Tóth Géza Balázs Béla díjas filmrendező és Gózon Ákos tudományos újságíró,
beszélgetőpartnerük Márkusné Vörös Hajnalka főlevéltáros, a Veszprém Megyei Levéltár igazgatóhelyettese,
a Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A beszélgetés során Varga Zsófia és Simon Ágnes csellózik.

M. Tóth Géza Pájer Sára tanárnőnél csellózott 10 évig, majd nagybőgőn tanult Mozsdényi Györgytől. Az Iparművészeti Főiskolán animációs filmrendező szakon diplomázott 1992-ben. A Kedd nevű animációs stúdió alapítója és vezetője. Külföldön és itthon tanít, publikál, és kurzusokat vezet. Alkotásai több mint 200 nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek, és közel 100 díjat nyertek. 2007-ben a Maestro című rövidfilmjét az Amerikai Filmakadémia a Legjobb Animációs Rövidfilm kategóriájában Oscar-díjra jelölte. A Színház- és Filmművészeti Főiskola tanára és rektora.

Gózon Ákos Szirbek Józsefnénél zongorázott. Angliában tanult újságírást, majd másfél évtizeden át dolgozott vezető szerkesztőként a Magyar Rádióban és Televízióban. A Magyar Géniusz Tehetségsegítő programban kommunikációs szakemberként vett részt. Jelenleg a Tehetséghidak program kommunikációs tanácsadója. Akadémiai-díjas, Hevesi Endre-díjas, az Élet és Tudomány főszerkesztője.Hozzászólások