Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.31., szombat (Farkas)

Íme a fesztiválok, amiken bulizhatsz még idén Veszprémben

Káposztás Vivien- 2016.06.29. 13:00
458
Írd be a naptáradba a legjobb nyári bulikat Veszprémben!

Naptárilag a következő fesztivál a Rozé Rizling Jazz Napok, amit a július 8-án látogathattok először. Az ingyenes rendezvény idei mottója: 30 borász, 30 koncert. A VeszprémFest kísérőrendezvényeként létrejött fesztivál kinőtte magát az Óváros térről, így idén már a Városháza előtti téren is lehetőség lesz a borok, sajtok kóstolására. A RRJ részeként különleges látványban is részed lehet, hiszen egy rajzpályázat nyertes alkotásaival a város köztereit is összefirkálják.

Az idei fesztivál borai

Aztán 13-án becsatlakozik a fesztiválsorba a VeszprémFest is, aminek nyitónapján Grammy-díjas zenészek, a 85 éves Omara Portuondo, a dél-spanyol flamenco énekes, Diego el Cigala társaságában lépnek fel. Csütörtökön napjaink egyik legkeresettebb dzsesszénekese, Gregory Porter ad koncertet. Lisa Stansfield péntek esti koncertjét hatalmas érdeklődés övezi, így azt az arénában rendezik meg a vár helyett. Szombaton jön Jamie Cullum, a dzsesszt, a rockot és a popot vegyítő 36 éves világsztár, a szintén brit zongorista-énekes, vasárnap pedig a washingtoni csapat, a Thievery Corporation lép színpadra.

Pár nap fesztiválpihenő után, ismét hatalmas utcazene bulira készül Veszprém, július 20 és 23 között. A Veszprémi Utcazene Fesztiválon a kontinens összes szegletéből érkeznek zenekarok, előadók, e mellett pénzdíjas versenyen is megmérettetik magukat az együttesek.

Az Auer Lipót Hegedűfesztiválon a hazai és a nemzetközi zenei élet kiemelkedő művészeinek előadásait láthatja, hallhatja a közönség. Talán az összes rendezvény közül ez a "legveszprémibb", mivel a veszprémi születésű hegedűművész tiszteletére rendezik meg a hiánypótló fesztivált augusztus elején.

Majd a gasztronómia szerelmesei örülhetnek, hiszen Veszprémben találkoznak a vidéki éttermek nagyágyúi a SVÉT, a Stílusos Vidéki Étterem mozgalom apropóján szeptember 11-én.


Hozzászólások