Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.31., szombat (Farkas)

Kisfilmek és nagy érzelmek a 12. Pannonfílingen

Offmedia- 2016.09.30. 18:14
529
Ismét eljön a rövid filmek hosszú napja Veszprémben: tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót.
A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, amely a veszprémi ősz egyik különleges kulturális programja.

A fesztivál büszkén mondhatja, hogy az elmúlt években itt debütált alkotók közül nem egy ma már megbecsült tagja a hazai mozgóképes szakmának, és a Pannonfílingen bemutatott filmjeik más fesztiválokon is sikerrel szerepeltek.

Idén is színvonalas zsűrit köszönthet a fesztivál Buvári Tamás (Magyar Filmszemle-díjas rendező), Farkas Franciska (színésznő) és Király Róbert (a tavalyi különdíj nyertese) személyében - közölte Dósay Norbert és Németh Csaba főszervezők.


Újdonság, hogy a szervezők PannonLove néven új különdíjat alapítottak, amellyel a legromantikusabb, legérzelmesebb rövidfilmet jutalmaznák

A szervezők versenyen kívüli vetítéssel is készülnek a látogatók számára, Kis Hajni Diák-Oscar-díjra jelölt kisfilmjét, a Szép alakot mutatják be a megnyitó előtt, 13:00-tól. A film veszprémi bemutatóját beszélgetés is kíséri a rendezővel. A versenyprogramban szereplő rövidfilmek vetítése után pedig Buvári Tamás a Fuvar című alkotásának bemutatója következik.

Az idei találkozó időpontja: 2016. október 1., 13.00, helyszíne: Veszprém, Expresszó Klub (8200, Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2. ).


További részletek a Facebook-eseményen

Hozzászólások