Keresés
-18O
Veszprém
2020.08.08., szombat (László)

Könyvtárosok vándorgyűlése Veszprémben

MTI- 2016.07.06. 09:32
767
A Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) idén Veszprémben tartja 48. Vándorgyűlését.

A rendezvényt Kapcsolat - Könyvtár - Együttműködés: felelősséggel a sikeres közösségekért címmel rendezi meg az MKE, a MKE Veszprém Megyei Szervezete, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Pannon Egyetem és Veszprém Megyei Jogú Város közreműködésével.

 

Az egyesület a vándorgyűlés témájául a kapcsolatok építését, az együttműködés fejlesztését jelölte meg, fókuszba állítva a könyvtári tevékenység közösségszervező erejét; ezzel csatlakozik az EMMI szakpolitikai céljaihoz, az Európai Unió és az IFLA (Könyvtári Egyesületek és Intézmények Nemzetközi Szövetsége) erre az évre meghirdetett célkitűzéseihez.

Forrás:pixabay.com

A Vándorgyűlés díszvendége: dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság Kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

A Vándorgyűlést köszönti: Sepsey Tamásné dr. Vígh Annamária, az EMMI Közgyűjteményi Főosztály főosztályvezetője, Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója és Barátné dr. Hajdu Ágnes, az MKE elnöke.

A konferencián átadásra kerül: Fitz József könyvdíj, Magyar Könyvtárosok Egyesülete-emlékérem, Év fiatal könyvtárosa-díj, Kovács Máté-díj.

Az MKE 48. Vándorgyűlésén a külföldi vendégeken, határon túli magyar kollégákon kívül több mint 700 hazai szakember vesz részt az ország és a szakma minden területéről.

 

 

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye
MTI-OS

 

Hozzászólások