Keresés
-18O
Veszprém
2020.12.04., péntek (Borbála, Barbara)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Közös produkcióban mutatják be Bizet Carmen című operáját Veszprémben

Közös produkcióban mutatják be Bizet Carmen című operáját Veszprémben

Offmedia- 2016.04.18. 10:00
302
Közös produkcióban mutatja be a Magyar Állami Operaház és a Veszprémi Petőfi Színház Bizet Carmen című operáját Veszprémben, Rinat Shaham izraeli mezzoszoprán címszereplésével - jelentette be a veszprémi teátrum igazgatója sajtótájékoztatón.

Oberfrank Pál elmondta, hogy a fiatal színházlátogatók számára is könnyen befogadható lesz a július 9-i előadás a Veszprém Arénában.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy két évvel ezelőtt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója felkérésére rendezte meg a Carment Rinat Shaham címszereplésével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. 

Oberfrank Pál hozzáfűzte: Veszprémben Don José szerepében Nyári Zoltán lép színpadra, Escamillio szerepét Szemerédy Károly formálja meg, a további szerepekben a Magyar Állami Operaház művészeit láthatja a közönség. Az előadás karmestere Kesselyák Gergely, a díszlettervező Székely László.

Oberfrank Pál elmondta, hogy számára, aki "prózai darabokhoz szokott", nagy kihívást jelentett az opera megrendezése, ahol rengeteg ember van jelen egyszerre a színpadon.

A rendező elmondta, hogy nem a megszokott, klasszikus jelmezekben és hagyományos öltözékben jelennek meg a szereplők, sokkal inkább a mai fiatalokra jellemző megjelenés és "életérzés" hatja át a darabot, így a mai fiatal és közép korosztály számára is befogadható a történet.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója videoüzenetében elmondta, hogy a zenei részek között prózai megszólalások lesznek, így próbálták közelebb hozni a történetet a mai nézőkhöz.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese elmondta, hogy április 18-tól lehet majd jegyet vásárolni az előadásra.

/MTI/

Hozzászólások