Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.26., hétfő (Dömötör)

Már félidőben megdőlt a kapolcsi fesztivál rekordja

MTI- 2016.07.28. 07:51
768
Már félidőben rekordlátogatottság várható a Művészetek Völgyében.

Már félidőben rekordlátogatottságot várnak a szervezők az idei Művészetek Völgyében. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján vasárnapig még rengeteg koncert, kiállítás, hangverseny, színházi előadás és gyerekprogram várja a látogatókat.

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint a 26. Művészetek Völgye első öt napjának látogatottsági adatai alapján az elmúlt évi, jubileumi rendezvényhez képest is 20-30 százalékkal többen kíváncsiak a programokra, az átlagos napi látogatószám - a tavalyi 20 ezer után - idén mintegy 25 ezer.

Mint kiemelik, az időjárás az elmúlt egy-két nap próbára tette a közönség türelmét, de egyetlen program sem maradt el a fesztiválon.

Forrás:MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden tíz nap alatt több mint huszonhat helyszínen ezer program közül választhatnak a művészeteket kedvelők.

Napközben kiállításokon, előadásokon, komolyzenei programokon, kirándulásokon vehetnek részt az érdeklődők, együtt jógázhatnak és énekelhetnek Harcsa Veronikával, verset költhetnek Lackfi Jánossal, biciklizhetnek Gryllus Vilmossal, dalt szerezhetnek Hajós Andrással és a Modern Art Orchestrával, barkácsolhatnak a Hello Wood vezetésével.

Délutántól indulnak a koncertek, hangversenyek, színházi előadások. Szerdán este Taliándörögdön fellépett a Concerto Budapest, Kapolcson Palya Bea és Zenekara. Vasárnapig érkezik még többek között a Pál Utcai Fiúk, a Paddy and The Rats és a Kiscsillag. A Momentán Társulat a játékok és előadások mellett együtt improvizál majd Kovács Koko Istvánnal, Spiró Györggyel és Mácsai Pállal.

Harcsa Veronika Udvarában látható lesz a Bin-Jip, a Random Trip Fábián Julival és Szalóki Ági is. Fellép a Virtuózok Boros Misije, a Modern Art Orchestra különleges szerzői estekkel készül. Hobo az előadóestjei mellett Vadászat-koncerttel is megörvendezteti rajongóit, a Design Terminálban délutánonként beszélgetéseket szerveznek, esténként a Cseh Tamás Program keretében koncerteket, fellép Szatmári Juli és a Hősök is.

A bagi Muharay Népi Együttes műsora a 26. Művészetek Völgye 2016 kulturális fesztiválon 2016. július 24-én
Forrás:MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Kaláka Versudvarban közös éneklés, koncertek, gyerek- és felnőttprogramok, a Muharay és a Folk Udvarban népzene és néptánc várja a látogatókat, a Fonó Udvarban világzenei koncertek, az Elevenkertben a hazai alternatív zenekarok koncertjei szerepelnek a programban.

A Nemzeti Szín-Tér helyszínén Csehov- és Örkény-darabokra várják a nézőket, a Színház Színpadon hátra van még Szirtes Edina Mókus előadása, a Tünet Együttes és a Nézőművészeti Kft. produkciói, vasárnap pedig Mácsai Pál lép fel az Azt meséld el, Pista! című darabbal.

A tíznapos programsorozatot a Morcheeba együttes két tagja, Skye Edwards és Ross Godfrey fellépése zárja július 31-én, vasárnap este.

A programokról további információ a www.muveszetekvolgye.hu oldalon érhető el.

Hozzászólások