Keresés
-18O
Veszprém
2019.10.22., kedd (Előd)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Egyedülálló kulturális fesztivál kezdődött meg Veszprémben

Egyedülálló kulturális fesztivál kezdődött meg Veszprémben

Káposztás Vivien- 2016.10.10. 22:49
899
Hétfőn délután ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a II. Pannon UniFest.

Hegedűs Barbara, a rendezvény elnöke, önkormányzati képviselő a Pannon Egyetem aulájában rendezett megnyitón elmondta, hogy az UniFest jó úton halad, hogy bekerüljön a nívós veszprémi fesztiválok közé.

Hegedűs Barbara szerint az UniFest bekerülhet a színvonalas veszprémi fesztiválok sorába

Elmondta, az esemény a nyári fesztiválszezon zárórendezvényeként is helyt áll.

A Pannon UniFest egyedülálló abban a tekintetben, hogy egyetemistáknak szól, egyetemistákról.

Ifj. Szeles József a Pannon UniFest fesztiváligazgatója megnyitóbeszédében a sajtótájékoztatóról szóló cikkünket idézte, miszerint ez az egyetemi fesztivál azon kivételes programok közé tartozik, ami a kultúrának is kedvez.

Ifj. Szeles József minket idézett

A beszédek után fellépett a Pannon Egyetem Kórusa, a Veszprémi Egyetemi Színpad tagjai, Kende Mátyás zongoraművész és Jurák Lili áriáját is hallhatták a nézők.

A Pannon Egyetem Kórusa

Forrás: Kende Mátyás zongoraművész

A Veszprémi Egyetemi Színpad
A II. a Pannon UniFest ifjúsági kulturális fesztiválon október 10. és 16. között a királynék városában több mint 250 hazai és határon túli fiatal tehetség találkozik, hogy megmutassák tehetségüket a közönség és a neves zsűri előtt. A tavalyi fesztiválhoz képest kibővült programokkal és előadásokkal rendezik meg idén az eseményt. A fesztivál célja a hagyományteremtés és, hogy komoly szakmai programokkal hozzájáruljon a fiatal tehetségek művészeti orientációjához. A versenyen minden művészeti ág képviselteti magát valamilyen szinten.

A város különböző színpadain és előadótermeiben mutathatják meg tehetségüket a fiatalok a Pannon Egyetem aulájában és kamaratermében, a Csermák Antal Zeneiskola hangversenytermében, és a Laczkó Dezső Múzeumban.

A II. UniFest részletes programjáért KATT IDE

Hozzászólások