Keresés
-18O
Veszprém
2020.10.31., szombat (Farkas)
  • Főoldal
  • Kultúra
  • Öt nagyszínházi bemutató lesz a jövő évadban a Petőfiben

Öt nagyszínházi bemutató lesz a jövő évadban a Petőfiben

Offmedia- 2016.05.09. 20:00
360
Öt nagyszínházi bemutatóval készül a következő évadra a Veszprémi Petőfi Színház.

A teátrum igazgatója hétfői, veszprémi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a nagyszínpadi bemutatók között két élőzenés darab is lesz, Florimond Hervé-Albert Millaud Nebáncsvirág című operettje és Frederick Loewe-Alan Jay Lerner My Fair Lady című musicalje.

Hozzátette: Szomory Dezső Hermelin című színművét, a Holt költők társasága című dráma bemutatóját és William Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékát is láthatja majd a közönség.     

Oberfrank Pál elmondta azt is, hogy a Latinovits-Bujtor játékszínben látható lesz egy mai szerző, Balázs Attila A voltember című színműve, melynek központi alakja Nikola Tesla, szerb származású feltaláló. A hit és a tudomány közti küzdelemről van szó a műben, melyből a hit kerül ki győztesen - jegyezte meg a direktor.     

A játékszínben mutatják be Fesztbaum Béla A léggömb elrepül című Kosztolányi-estjét, valamint Szilágyi Tibor Emlékszilánkok című önálló estjét.

Az igazgató arról is beszélt, hogy maga állítja színpadra Ingmar Bergman Az utolsó sikoly című monodrámáját, mely a "parkolópályán lévő" rendezőről, művészekről szól.

Forrás:gettyimages


A Háború vagy béke Veszprémben? című előadást a veszprémi Sebő József írta, aki elmondta, hogy a mű az első világháborúban játszódik. A szerző úgy fogalmazott, hogy a mű a "görög sorstragédiák mai megjelenési formája", a "józan ész és a fanatizmus drámája".     

Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes elmondta, hogy a színház kínálatában a gyermekek és a fiatalok is találnak kedvükre valót. Bemutatják a Kukac Kata kalandjai című mesemusicalt, a Madarat tolláról című zenés mesejátékot és a Bonbon-matinét. Színpadra állítják Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művét, a Múlnak a gyermekévek című zenés darabot, valamint a Buda halála című előadást is láthatják a nézők, amely Arany János műve nyomán íródott.

/MTI/

Hozzászólások